Dlhoprstí vyčíňali v kancelárii Dubnického gymnázia

Iba 17-ročný Denis a 27-ročný Gabriel sa podľa polície dohodli, že niečo ukradnú. A tak sa aj stalo. Starší Gabriel vošiel dopoludnia do budovy Dubnického gymnázia, kde sa dostal rovno do kancelárie, ktorá nebola zamknutá. V nej našiel peňaženku s peniazmi, bankomatovými kartami a gastrolístkami. Okrem toho vzal aj mobil.

24.04.2017 11:35
debata

„Následne obvinení vykonali s odcudzenou bankomatovou kartou neoprávnenú platbu v obchode a odcudzené gastrolístky vymenili v obchode za peniaze,“ povedal trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička. Peniaze podľa neho spoločne nahádzali do hracích automatov.

„Poškodená žena krádežou utrpela celkovú škodu vo výške približne 377 eur. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až do päť rokov,“ dodal P. Kudlička. Keďže Denis je mladistvý, u neho sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Obaja čelia obvineniu z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty a z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #neoprávnená platba #bankomatová karta