Stopy korčúľ na fasáde, študenti "prerobili" trnavský zimák

Trojica maturantov z trnavskej stavebnej priemyslovky navrhla, ako by mohol vyzerať trnavský zimný štadión.

28.04.2017 12:02
stadion Foto:
Návrh trojice študentov trnavskej stavebnej priemyslovky, ako by mal vyzerať Mestský zimný štadión v Trnave - čelný pohľad.
debata

Chodiť s otvorenými očami a všímať si svoje okolie nie je na škodu. Troch stredoškolákov zaujal nápadný kontrast medzi trnavským zimným štadiónom a modernou budovou nákupného centra, ktoré vyrástlo v jeho blízkosti.

Starší objekt podľa nich nezapadá do svojho okolia a potreboval by rekonštrukciu. Svoju víziu načrtli budúci stavbári či architekti v projekte Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ). „Dominika Lopatková, Roman Tomáška a Marek Piešťanský vypracovali komplexný návrh modernizácie exteriéru aj interiéru zimného štadióna vrátane jeho bezprostredného okolia,“ uvádza sa na webovej stránke mesta Trnava.

Nočné svietenie.
Línie na fasáde evokujú stopy korčúľ na ľadovej... Foto: Dominika Lopatková, Roman Tomáška, Marek Piešťanský
stadion nocne svietenie 2 Línie na fasáde evokujú stopy korčúľ na ľadovej ploche.

Študenti štvrtého ročníka Strednej priemyselnej školy stavebnej Dušana Samuela Jurkoviča v Trnave sa pohrali aj s fasádou budovy. Má symbolizovať stopy korčúľ na ľadovej ploche. Línie by boli v noci podsvietené. Stavbu rozdelili na samotný štadión a Relax centrum s plaveckým bazénom, obchodmi či kaviarňami. Náklady na rekonštrukciu odhadli na takmer 35 miliónov eur, ďalších 9 miliónov by si vyžiadalo vybudovanie Relax centra.

„Snažili sme sa navrhnúť našu prácu tak, aby vyhovovala všetkým kritériám a spĺňala tak všetky podmienky na úspešný projekt, prípadne jeho potenciálnu realizáciu“, podotkli autori nápadu. Ich cieľom bolo vyvolať záujem na podporu podobných projektov a tiež zväčšenie pomeru zelene v meste. Odbornými konzultantmi práce boli pedagógovia Karol Jakubčík a Emil Mikuš. Práca trnavských študentov obsadila na krajskom kole v Galante 2. miesto.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #študenti #Trnava #zimný štadión