Liptov a Kysuce zápasia s veľkou vodou

Hasiči na Liptove a Kysuciach majú plné ruky práce s vodou. Tá sa začala vylievať po vytrvalom daždi z viacerých tokov.

28.04.2017 15:01
záplavy Foto:
Hasiči odčerpávajú vodu zo zatopeného železničného podchodu v Čadci.
debata (8)

V piatok poobede hasiči odčerpávali vodu zo zatopeného železničného podchodu v Čadci a pomáhali pri Jaskyni slobody v Demänovskej doline, kde sa začína vylievať potok. Rozvodnený potok ohrozil aj tamojší most. „Máme nasadených takmer všetkých dobrovoľných hasičov a odčerpávame vodu v celej obci Korňa. Snažíme sa, aby sa situácia nezhoršila,“ potvrdil veliteľ tamojších dobrovoľných hasičov Rastislav Fatura. Podľa neho majú dobrovoľní hasiči zatiaľ situáciu pod kontrolou, ale vyslovil obavu, že ak to takto pôjde ďalej a neprestane výdatne pršať, môže sa situácia s vodou zhoršiť.

V Kotešovej pri Bytči voda zaplavila cestu. Foto: HaZZ
záplavy V Kotešovej pri Bytči voda zaplavila cestu.

Doslova po krk v problémoch zostali aj obyvatelia kysuckej dedinky Srvčinovec. Voda zaliala kanalizáciu a spôsobila, že fekálie začali vytekať von z kanálov. V Kotešovej pri Bytči voda zaplavila cestu a potok sa začal vylievať aj na ulici Hrdinov Slovenského národného povstania v Martine.

Policajti upozorňujú, že za obcou Šútovo v smere na Kraľovany došlo k zosuvu pôdy a kameňov na vozovku. Cesta by však už mala byť vyčistená a sprejazdnená. Informoval o tom hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík. Podobná situácia je na ceste za obcou Nižná v smere na Tvrdošín, medzi obcami Kotešová a Hliník nad Váhom je zaplavená vozovka na viacerých miestach a prejazdný je len jeden pruh. V Krušetnici smerom na Zákamenné sa zosunula pôda na cestu.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #hasiči #záplavy