Víkend v regióne prinesie Bratislavský majáles, rytierov na Devíne či vodácky maratón

Víkend prinesie v bratislavskom regióne tradičné podujatia typické pre obdobie jari. Ako ďalej informovala Petra Kotúčková z Bratislava Region Tourism, v hlavnom meste to bude napríklad Bratislavský majáles či festival Cirkul'art 2017, Na Devín prídu rytieri, na Hrade Červený Kameň nájdete remeselné trhy a vína či v Novej Dedinke Malodunajský vodácky maratón.

05.05.2017 13:01
debata

Festival Bratislavský majáles sa začne v piatok 5. mája na Tyršovom nábreží a pokračovať bude do nedele 7. mája. Súčasťou podujatia budú koncerty, kreatívny trh handmade dizajnu, programy pre deti, ukážky netradičných športov, stánky občianskych aktivít a na záver ohňostroj na Dunaji. V nákupnom centre Eurovea sa predstaví v piatok 5. mája a v sobotu 6. a v nedeľu 7. mája v Divadle Aréna festival nového cirkusu, Cirkul'art 2017, ktorý je medzinárodnou prehliadkou kreatívnych a žánrovo pestrých umeleckých produkcií so zameraním na súčasné divadlo a moderný cirkus.

Ľudovo-umeleckú tvorbu a remeselné trhy nájdu ľudia na nádvorí Hradu Červený Kameň. Viac ako dvadsať remeselníkov a handmade výrobcov od soboty 6. mája do pondelka 8. mája predvedie svoje umenie. Okrem toho budú môcť návštevníci tiež ochutnať na hrade malokarpatské vína v sobotu 6. mája od 13:00 do 20:00.

V Novej Dedinke v sobotu 6. mája si vodáci zmerajú sily v rôznych kategóriách na trase dlhej 31 kilometrov na podujatí Malodunajský vodácky maratón. Na Devíne sa zase v nedeľu 7. mája uskutoční akcia Rytieri na Devíne, ktorá prinesie obdobie stredoveku či rytiersky turnaj na koňoch. Od 10:00 do 19:00 si ľudia budú môcť pozrieť rôzne dobové hry, odviezť sa na koni, zastrieľať si z luku, navštíviť remeselné stánky alebo si prezrieť celý hrad Devín. V tejto sezóne bude totiž nanovo sprístupnená horná časť hradu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava