V nemocnici skončilo 11 detí a dvaja učitelia z Hornej Nitry

Zrejme vírusové ochorenie skolilo deti aj dvoch učiteľov v Nitrianskom Rudne. Žiaci tu boli v škole v prírode.

13.05.2017 10:00
debata

V noci zo štvrtka na piatok k nim však museli byť privolaní záchranári. „Záchranári v nočných hodinách zasahovali pri vracajúcich deťoch zo školy v prírode. Na mieste boli štyri posádky zo spoločnosti Falck. Celkovo ošetrili 11 detí a dvoch dospelých. Šesť detí a oboch dospelých previezli do nemocníc v Bojniciach a Partizánskom,“ potvrdil hovorca spoločnosti Falck Vladimír Vanko.

V nemocnici v Bojniciach hospitalizovali tri deti a učiteľov ošetrili v ambulancii. „Bolo tam vracanie a dehydratácia, takže deti sú prijaté na infúznu liečbu. Zatiaľ ešte výsledky vyšetrení, čo to spôsobilo, nemáme. Testy potrvajú pravdepodobne niekoľko dní,“ vysvetlil námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť v bojnickej nemocnici Jozef Kubík.

Ten vraví, že lekári zatiaľ nechcú veľmi tipovať, čo stojí za komplikáciami, aj preto, lebo žiaci boli z rôznych skupín. „Vyzerá to skôr na vírusové ochorenie. Jedli rôznu stravu v rôznom čase, takže sa nedá nejako špecifikovať, čo to mohlo spôsobiť. Ťažko povedať, ako dlho v nemocnici zostanú, väčšinou sú v priebehu dvoch, troch dní v poriadku,“ doplnil Kubík.

V škole v prírode bolo 80 chlapcov a dievčat z rôznych škôl. „Robia sa protiepidemické opatrenia v ohnisku nákazy, to znamená, že sa odoberajú vzorky stravy, materiálu a nariaďuje sa tam zvýšená dezinfekcia,“ informovala hygienička Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prievidzi Zuzana Tornócziová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vírus #Prievidza #škola v prírode #Horná Nitra