Cestní piráti pri Trenčíne prepisovali rýchlostné rekordy

Trenčianski diaľniční policajti opäť chytili cestného piráta. A nie hocijakého. Jakub (27) zo Žiliny sa stal cestným pirátom - rýchlostným rekordérom. Na diaľnici D1 v smere od Bratislavy na Žilinu sa preháňal rýchlosťou až 233 kilometrov za hodinu, maximálnu povolenú rýchlosť tak prekročil o 103 kilometrov za hodinu. Jakub však nebol v ten deň jediný, ktorý položil nohu na plynový pedál silnejšie ako mal.

22.06.2017 13:11
debata (57)

„Trenčianski diaľniční policajti v priebehu jedného dňa namerali až štyroch vodičov, ktorí prekročili maximálnu povolenú rýchlosť o viac ako sedemdesiat kilometrov za hodinu a jazdili rýchlosťou cez dvesto kilometrov za hodinu,“ povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Jednoznačným rekordérom sa však stal práve Jakub, ktorý sa mal ponáhľať do práce na súdne pojednávanie, na luxusnom BMW 640 D. Vodiča policajti zastavili a dali mu aj fúkať. „Pri kontrole bol vodič vyzvaný k predloženiu dokladov potrebných k vedeniu vozidla a následne, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. U Jakuba bola dychová skúška negatívna,“ dodala hovorkyňa.

Za takéto extrémne prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti boli aj policajti k cestnému pirátovi štedrí a podľa zásluh mu uložili maximálnu možnú blokovú pokutu vo výške osemsto eur. Jakub podľa polície svoj čin oľutoval.

Druhé prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti policajti zaznamenali v ten istý deň, ale vo večerných hodinách, keď namerali ďalších dvoch vodičov jazdiacich vyse dvesto kilometrovou rýchlosťou.

„O 21.04 hodine policajti namerali vodiča VW Golf z okresu Púchov, ktorý jazdil 202 kilometrovou rýchlosťou. O necelú hodinu namerali ďalšieho vodiča, ktorý mal "ťažšiu“ nohu a dupol na plynový pedál, a to vodiča Chevroletu Corvete z Bratislavy, ktorý jazdil rýchlosťou 213 kilometrov za hodinu," dodala E. Antalová.

Aj títo previnilci dostali najvyššiu možnú pokutu. Policajná hovorkyňa zároveň upozorňuje na to, že diaľniční policajti nepoľavia v kontrolách cestných pirátov. „Rýchlosť jazdy je jedna z najčastejších príčin zavinenia dopravných nehôd. Títo vodiči svojou riskantnou a rýchlou jazdou ohrozujú nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky,“ zdôraznila hovorkyňa.

© Autorské práva vyhradené

57 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #cestní piráti