V Prievidzi chytili páchateľa, ktorý polial vrátnika horľavinou a podpálil

Policajti objasnili, čo presne sa stalo v kancelárii na Košovskej ceste v Prievidzi minulý týždeň v stredu, keď zamestnanci našli ráno v zabarikádovanej a horiacej kancelárii dobitého muža, ktorý zúfalo volal o pomoc.

21.08.2017 16:17
pachatel, policia, zlocin, muz, policajt Foto:
Páchateľa policajti bleskovo zlapali a skončil vo väzbe.
debata (13)

Dobitý a podpálený zamestnanec (60) v jednej z kancelárií objavil vlamača, ten nelenil a pokúsil sa svedka zbaviť mimoriadne brutálnym spôsobom.

Prievidzskí kriminalisti hneď potom ako začali vyšetrovať prípad dobitého a popáleného vrátnika, zistili, že muž prekazil vlamačovi plány, čo sa mu stalo takmer osudným. „Obvinený Ľuboš (30) sa asi o 3.30 hodine vlámal do kancelárie na Košovskej ulici v Prievidzi. V priestoroch kancelárie našiel karbobrúsku a pokúsil sa ňou prerezať zadnú stranu trezora, ktorý sa tam nachádzal,“ vysvetlila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

zväčšiť Tento trezor sa pokúšal babrácky páchateľ tri... Foto: Polícia SR
trezor Tento trezor sa pokúšal babrácky páchateľ tri hodiny prerezať karbobrúskou.

Ohňu napospas

Zlodejskému babrákovi rezanie rozhodne nešlo ako po masle, nevzdával sa však, mordoval sa s trezorom približne tri hodiny, keď o 6.30 hodine ráno začul, ako niekto odomyká dvere na kancelárii. Vtedy vošiel dnu 60-ročný zamestnanec Milan a zlodej ho napadol zákerne od zadu.

„Opakovane ho mal udierať násadou zo zbíjacieho kladiva a ďalšími predmetmi, ktoré mal poruke. Napadnutý muž spadol po úderoch na zem,“ ozrejmila ďalšie detaily brutálneho útoku na zamestnanca Antalová.

Útočník však ani po tomto čine neušiel. Benzínom polial nohy aj ruky dobitému mužovi, kanceláriu podpálil a ušiel. Svoju obeť v nej nechal ohňu napospas.

zväčšiť Z tejto kancelárie len zázrakom unikol istej... Foto: Polícia SR
poziar, kancelaria, ohen, zhorenisko Z tejto kancelárie len zázrakom unikol istej smrti dobitý a popálený muž.

Napadnutý mal obrovské šťastie v nešťastí

Vtedy išlo už doslova o sekundy a napadnutý muž začal zúfalo volať o pomoc. Mal šťastie, že v tom čase už boli v budove aj ďalší zamestnanci a vytiahli ho z horiacej kancelárie von. Muž utrpel popáleniny druhého stupňa a rôzne ďalšie zranenia s predpokladanou dobou liečenia štvrť roka.

Nelenili však ani prievidzskí kriminalisti, ktorí sa okamžite vydali po stopách brutálneho útočníka a už onedlho skončil v ich rukách. Polícia už Ľuboša obvinila zo zločinu ublíženia na zdraví, z prečinu poškodzovania cudzej veci a zločinu krádeže. „Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. Sudca Okresného súdu v Prievidzi rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. Za uvedené zločiny zákon ukladá trest odňatia slobody od štyroch až do desiatich rokov,“ uzavrela Antalová.

V kancelárii tejto budovy páchateľ najprv... Foto: Polícia SR
budova, prievidza, kancelarie V kancelárii tejto budovy páchateľ najprv brutálne zbil, potom polial benzínom a zapálil zamestnanca, ktorý ho objavil pri pokuse o krádež.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #lúpež #požiar #vlámanie #lúpežné prepadnutie