Poslanci trnavského primátora Bročku chcú kandidovať v krajských voľbách

Časť trnavských mestských poslancov z klubu Za lepšiu Trnavu sa bude uchádzať o dôveru voličov aj v novembrových krajských voľbách vo volebnom obvode Trnava.

24.08.2017 09:43
Komunálne voľby 2014, Peter Bročka Foto: ,
Primátor Trnavy Peter Bročka.
debata

Založili iniciatívu Za lepší Trnavský kraj, ich cieľom je zlepšiť spoluprácu medzi vyšším územným celkom a mestom Trnava. Ide o ľudí, ktorí pred komunálnymi voľbami podporovali terajšieho primátora Trnavy Petra Bročku.

Kandidovať za poslancov budú ako nezávislí, preto každý z nich potrebuje získať najmenej 400 podpisov. Iniciatíva Za lepší Trnavský kraj bude mať deväť kandidátov na poslanecké miesta, kandidáta na predsedu Trnavského samosprávneho kraja nepostaví.

Medzi záujemcami o miesto poslanca Trnavského samosprávneho kraja sú obaja trnavskí viceprimátori Tibor Pekarčík a Matej Lančarič, primátor Bročka kandidovať nebude. Spolupráca medzi Trnavským samosprávnym krajom a mestom Trnava nie je podľa stanoviska zoskupenia Za lepší Trnavský kraj ideálna, s peniazmi kraja sa podľa nich nenakladá účelne a hospodárne.

„Po nástupe nového vedenia mesta sa Trnava začala výrazne zlepšovať v mnohých oblastiach, ožíva nám, je krajšia ako kedykoľvek predtým. Keď to takto môže ísť v Trnave, pôjde to aj v kraji,“ napísali deviati kandidáti iniciatívy Za lepší Trnavský kraj. Vyšší územný celok a mesto Trnava sú podľa nich dve spojené nádoby, medzi ktorými by mala fungovať výrazná a intenzívna spolupráca.

Obyvatelia Trnavského samosprávneho kraja si v regionálnych voľbách 4. novembra budú okrem predsedu voliť aj 40 krajských poslancov v siedmich volebných obvodoch. Vo volebnom obvode Trnava, ktorý kopíruje okres Trnava, budú voliť deviatich poslancov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #Krajské voľby #Peter Bročka