Práce na električkovej trati na Špitálskej pokračujú

Práce na električkovej trati na Špitálskej ulici v hlavnom meste SR Bratislave pokračujú. Dopravný podnik Bratislava (DPB) o tom informuje na svojej oficiálnej webovej stránke. Stavebné práce na oprave električkovej trate pred dvoma týždňami dočasne zastavili. Ministerstvo dopravy a výstavby SR rozhodlo, že stavba električkovej trate nie je povolená v súlade so zákonom, pretože v procese sú viaceré pochybenia.

27.09.2017 11:49
rekonstrucia spitalska ulica stavba Foto: ,
Stavebné práce na oprave električkovej trate pred dvoma týždňami dočasne zastavili.
debata

V súčasnosti však pokračujú len na električkovej trati a netýkajú sa novej zastávky, ktorú chceli pôvodne umiestniť na Špitálskej 33. Súčasné riešenie navrhuje zastávku, ktorá by bola blízko dočasnej zastávky Kamenné námestie v smere do historického centra mesta. Tento návrh však niektorí obyvatelia, ktorí tu žijú, odmietajú. Ministerstvo dopravy a výstavby SR v piatok vo svojom stanovisku uviedlo, že vo veci umiestnenia zastávky je iba odvolací orgán, ktorý na základe podnetu občanov rozhodol, že stavebné povolenie nebolo vydané v súlade so zákonom. „Ministerstvo nenavrhuje technické riešenie ani polohu, kde by mala byť zastávka umiestnená. To je zodpovednosť DPB, Bratislavského samosprávneho kraja a magistrátu,“ informovali. BSK v piatok novinárov na brífingu informoval, že zastávku by mohli posunúť ďalej od miesta, ktoré pôvodne navrhovali. Kraj pripomína, že by to mohlo byť napríklad bližšie do historického centra mesta.

Pre stavebné práce na električkovej trati na Špitálskej ulici od 1. augusta presmerovali električkové linky 3, 4 a 9 obojsmerne. Opravujú úsek od zastávky na Kamennom námestí po odbočenie električiek za križovatkou Mickiewiczova – Americké nám. – Špitálska. Cieľom opravy je komplexná rekonštrukcia koľajového zvršku a nástupíšť. Projekt rieši opravu dvojkoľajnej električkovej trate bez zmeny smerového a výškového vedenia so zabudovaním antivibračných a protihlukových opatrení. Zhotoviteľom stavby za 2 532 067 eur bez DPH je spoločnosť EUROVIA SK, a.s. DPB bude rekonštrukciu električkovej trate na Špitálskej ulici financovať zo zdrojov Hlavného mesta SR Bratislavy, mesto Bratislava je 100-percentným akcionárom Dopravného podniku Bratislava.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Špitálska