Pozor na Adelaise Clinique. Klinika plastickej chirurgie pôsobí v Bratislave nelegálne

V liste z viedenskej radnice sa píše, že vo Viedni existuje spoločnosť, ktorá sa snaží sprostredkovať rakúskym klientom operáciu na bratislavskej klinike plastickej chirurgie Adelaise Clinique.

18.10.2017 14:57
debata (1)

Nelegálna klinika plastickej chirurgie Adelaise Clinique nikdy nepožiadala Bratislavský samosprávny kraj (BSK) o vydanie povolenia na poskytovanie zdravotnej starostlivosti a lekár Yassine Ghazi Abou Ghoneim nemá atestáciu z plastickej chirurgie, čo znamená, že nemôže vykonávať túto činnosť na území Slovenskej republiky.

Povedal to na tlačovej konferencii riaditeľ Úradu BSK Valerián Potičný s tým, že o týchto skutočnostiach budú informovať viedenskú radnicu, ktorá sa listom obrátila na BSK s otázkou, či klinika plastickej chirurgie má všetky potrebné povolenia, aby mohla poskytovať zdravotnú starostlivosť.

“Z viedenskej radnice sme dostali list, v ktorom píšu, že vo Viedni existuje spoločnosť, ktorá sa snaží sprostredkovať rakúskym klientom operáciu na bratislavskej klinike plastickej chirurgie Adelaise Clinique,“ doplnil Potičného predseda BSK Pavol Frešo.

Podľa riaditeľky Odboru zdravotníctva BSK Jany Ježíkovej je list z Viedne veľmi dôležitý, pretože lekár Yassine Ghazi Abou Ghoneim vyhlasuje, že disponuje všetkými platnými povoleniami na území Slovenskej republiky, čo nie je pravda. “Preto znova apelujeme na ľudí, aby používali internetovú stránku kraja www.e-vuc.sk, kde si môžu preveriť každé zdravotnícke zariadenie, ktorému kraj vydal povolenie,“ uzavrela Ježíková.

Klinika Adelaise Clinique poskytovala zdravotnú starostlivosť bez platného povolenia BSK či Ministerstva zdravotníctva SR. Kraj preto voči klinike začal správne konanie a v apríli jej udelil pokutu 22-tisíc eur. Vlani v októbri navyše BSK vydal voči klinike aj predbežné opatrenie zákazu činnosti, ktoré zostáva naďalej v platnosti.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #plastická chirurgia #klinika