Polícia vyšetruje agresívnu matku

Zlomený nos a pomliaždené pery. Polícia vyšetruje surové správanie sa matky v Lučenci, ktorá zrejme v záchvate zúrivosti hodila svojho štvorročného syna o zem. Teraz čelí obvineniu z prečinu ublíženia na zdraví. V prípade zakročila aj sociálka, ktorá chlapca umiestnila do detského domova.

25.10.2017 16:35
debata (9)

Incident, ktorý sa odohral pred obchodným centrom v Lučenci, zachytila priemyselná bezpečnostná kamera Na desaťsekundovom videu, ktoré polícia zverejnila na sociálnej sieti, vidno, ako sa malý chlapec hrá niekoľko metrov od svojej matky (33). Po chvíli niečo zdvihne zo zeme a uteká k nej. Tá sa s krikom rozbehne, dieťa naľakane zastane a ľahne si na zem. Matka ho následne na videu udrie, zdvihne do výšky a hodí o zem. „Žena fyzicky napadla svojho štvorročného syna a spôsobila mu zranenia, ktoré si podľa predbežnej lekárskej správy vyžadujú liečbu do štyroch týždňov,“ spresnila Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského policajného riaditeľstva v Banskej Bystrici. Napriek zjavným synovým zraneniam po páde na betón matka s ním po incidente odkráčala preč. „Vec oznámil druh ženy,“ dodala pre Pravdu Kováčiková.

Matka teraz čelí obvineniu z prečinu ublíženia na zdraví. „Nevylučujeme ani to, že by v priebehu vyšetrovania mohlo dôjsť aj k zmene v právnej kvalifikácii,“ naznačuje hovorkyňa. Za úmyselné ublíženie na zdraví hrozí podľa Trestného zákona väzenie na šesť mesiacov až dva roky.

Chlapec a jeho dvaja súrodenci skončili v detskom domove

Chlapec mal po vyčíňaní matky zlomený nos a pomliaždené pery. „Bol ošetrený ambulantne a rodičom bolo odporučené, aby s ním na ďalší deň navštívili ORL ambulanciu na kontrolu,“ priblížil Ján Nociar, námestník riaditeľa Všeobecnej nemocnice s poliklinikou v Lučenci. Dieťa neutrpelo otras mozgu, nezvracalo ani nemalo poruchy s vedomím, dôvod na hospitalizáciu preto podľa Nociara nebol. „Spravil sa RTG snímku, chlapec dostal ľadové obklady na nos a lieky proti bolesti,“ doplnil lekár.

Prípad, ktorý sa odohral v nedeľu, je v štádiu vyšetrovania a zaoberá sa ním polícia v Lučenci spolu s miestnym úradom práce. „Orgán sociálnoprávnej ochrany detí vykonával opatrenia v tejto rodine. Bolo to hlavne z dôvodu častej zmeny bydliska a nezhôd medzi dospelými členmi rodiny,“ povedala hovorkyňa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Jana Lukáčová. Chlapec spolu so svojimi dvoma súrodencami nateraz skončili v detskom domove. Cieľom je podľa Lukáčovej zaručiť im bezpečnú starostlivosť. O ďalších päť detí sa v súčasnosti starajú starí rodičia.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #týranie #lučenec #matka #polícia SR