Rozsvietením stromčeka sa začali vianočné trhy v Bratislave

V hlavnom meste SR Bratislave sa rozsvietením vianočného stromčeka na Hlavnom námestí začali vianočné trhy. Súčasťou programu boli hudobná, tanečná i akrobatická skupina. Na Hlavnom námestí stojí tento rok 35-ročná douglaska tisolistá z Mestských lesov v Bratislave, ktorá je vysoká približne 12 metrov. Pri rozsvietení stromčeka bol aj primátor hlavného mesta SR Bratislavy Ivo Nesrovnal.

24.11.2017 20:19
BRATISLAVA: Otvorenie Vianočných trhov 2017 Foto: ,
Rozsvietený vianočný stromček pred radnicou na Hlavnom námestí v rámci otvorenia Vianočných trhov 2017.
debata (3)

Na tohtoročných vianočných trhoch, ktoré organizuje mesto, bude sto vianočných stánkov. Na Hlavnom námestí je 72 stánkov, na Františkánskom námestí ich je 28. Okrem nich sú návštevníkom trhov k dispozícii aj stánky s vianočnými darčekmi a charitatívne stánky. Všetky stánky s občerstvením budú otvorené denne od 10:00 do 22:00, stánky s vianočnými darčekmi a charitatívne stánky budú otvorené do 20:00. Primátor pripomenul, že na Hlavnom námestí sú aj nové drevené stoly s prístreškami. Na Primaciálnom námestí bude počas zimy aj klzisko, ktoré budú môcť využívať výhradne deti. Kontrola potravín, ktoré predávajú na trhoch, bude podľa primátora prísna. „Chceme, aby ľudia, ktorí tu ponúkajú gastronómiu, mali za sebou dobré výsledky,“ povedal novinárom Nesrovnal. Čo sa týka poriadku okolo stánkov, primátor prikázal, aby odpadkové koše počas trhov vyprázdňovali častejšie.

zväčšiť Účastníci počas otvorenia Vianočných trhov 2017... Foto: SITA, Brano Bibel
BRATISLAVA: Otvorenie Vianočných trhov 2017 Účastníci počas otvorenia Vianočných trhov 2017 na Hlavnom námestí v Bratislave.
zväčšiť Tanečnica v zorbingovej guli počas predstavenia... Foto: SITA, Brano Bibel
BRATISLAVA: Otvorenie Vianoèných trhov 2017 Tanečnica v zorbingovej guli počas predstavenia v rámci otvorenia Vianočných trhov 2017 na Hlavnom námestí v Bratislave.
zväčšiť Tanečno-akrobatické predstavenie na pódiu v... Foto: SITA, Brano Bibel
BRATISLAVA: Otvorenie Vianočných trhov 2017 Tanečno-akrobatické predstavenie na pódiu v rámci otvorenia Vianočných trhov 2017 na Hlavnom námestí v Bratislave.

Staromestské vianočné trhy

Zábava sa začína aj na Hviezdoslavovom námestí, kde otvárajú Staromestské vianočné trhy. Kultúrny program obohatí vianočnú atmosféru s tradičnými stánkami aj počas nasledujúcich dní, odohrávať sa bude najmä na pódiu medzi zónou so stánkami a historickou budovou Slovenského národného divadla vždy od štvrtka do nedele. Každú nedeľu starosta Starého Mesta Radoslav Števčík spolu s cirkevnými hodnostármi zapáli o 18:00 jednu sviecu na veľkorozmernom adventnom venci v centrálnej časti námestia. Počas trvania trhov budú mať ľudia k dispozícii aj klzisko

Obe podujatia dnes odštartujú sériu podujatí, ktoré nazvali Vianočná Bratislava 2017, tento rok bude trvať do piatka 22. decembra. Atmosféru Vianoc zažijú Bratislavčania a návštevníci mesta na Hlavnom, Františkánskom, Primaciálnom a Hviezdoslavovom námestí. Súčasťou Vianočnej Bratislavy je aj program v bratislavských mestských častiach, v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava i na Bratislavskom hra­de.

zväčšiť Rozsvietený vianočný stromček pred radnicou na... Foto: SITA, Brano Bibel
BRATISLAVA: Otvorenie Vianočných trhov 2017 Rozsvietený vianočný stromček pred radnicou na Hlavnom námestí v rámci otvorenia Vianočných trhov 2017.
zväčšiť Otvorenie Vianočných trhov 2017 na Hlavnom... Foto: SITA, Brano Bibel
BRATISLAVA: Otvorenie Vianočných trhov 2017 Otvorenie Vianočných trhov 2017 na Hlavnom námestí v Bratislave.

Na Hlavnom námestí budú vianočné koncerty, vystúpenia folklórnych súborov i spevákov z celého Slovenska od soboty 25. novembra do stredy 20. decembra. V sobotu 25. novembra o 18:00 vystúpi na námestí slovenská jazzová legenda Peter Lipa & Band. Folklór bude mať priestor v piatok 1. decembra, na Hlavné námestie prídu zatancovať tanečníci z Folklórneho súboru Bystrina z Banskej Bystrice. Folklórne vystúpenie bude aj v nedeľu 3. decembra, ľuďom sa predstaví domáci Folklórny súbor Devín z Bratislavy. Mikuláš na Hlavnom námestí bude v stredu 6. decembra o 16:00.

Ani tento rok nebude v Bratislave chýbať Ulička vianočných želaní pod imelom. Na Kostolnej ulici bude od piatka 1. decembra do piatka 22. decembra. Predvianočný koncert na netradičnom mieste bude v pondelok 11. decembra o 18:00 na balkóne Primaciálneho paláca na Primaciálnom námestí. Ľuďom zaspieva vokálna skupina Fragile. Súčasťou vianočného programu v Bratislave bude aj Dobrý trh na Laurinskej, ktorý naplánovali na sobotu 16. decembra od 10:00 do 20:00.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #vianočné trhy