Mobilná aplikácia Hopin pomôže sledovať spoje MHD v Bratislave

Cestujúci v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) môžu po novom cestovať s mobilnou aplikáciou. Dopravný podnik Bratislava (DPB) a taxi aplikácia HopinN v týchto dňoch spúšťajú mobilnú aplikáciu, ktorá bude pomáhať ľuďom sledovať spoje MHD.

05.02.2018 15:04
Hopin Foto:
Nová aplikácia uľahčí cestovanie v hlavnom meste.
debata (1)

Odporučí im tiež najbližšie zastávky i možnosť naplánovať si cestu. Informovali o tom primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, riaditeľ úseku generálneho riaditeľa DPB Marián Áč a spolumajiteľ aplikácie Hopin Martin Baran.

Cestujúci, ktorí budú aplikáciu využívať, už nebudú potrebovať grafikony. Aplikácia má kompletnú mapu, grafikon aj detaily všetkých spojov a spája fungovanie taxi služby s inými spôsobmi dopravy. Záujemcovia môžu sledovať aj celú trasu vozidiel MHD i zastávky. Podľa Martina Barana spoločnosť prichádza s aplikáciou na uľahčenie pohybu v meste preto, aby ju verejnosť nevnímala len ako taxi službu.

Záujemcovia však aj napriek novej aplikácii majú stále k dispozícii objednávanie služieb aj na internetovej stránke spoločnosti.

Základné funkcie MHD profilu

  • Prehľad dopravných prostriedkov MHD v reálnom čase
  • Najbližšie zastávky a spoje podľa aktuálnej polohy
  • Plánovač cesty MHD
  • Kompletná mapa zastávok a spojov s informáciami o príchode/odchode
  • Grafikony spojov s reálnym odhadom času
  • Možnosť sledovať celú trasu konkrétnych spojov
  • Intuitívna navigácia a kombinácia zastávok i spojov
  • Detaily všetkých spojov

Adresy na video i na stiahnutie vizuálov novej funkcie nájdu cestujúci na webovej stránke DPB.

Hopin funguje na Slovensku od roku 2012.

Základné parametre aplikácie

veľkosť aplikácie je 3,9 Mb, po nainštalovaní 10 Mb update pre Android (od 4.4 vyššie), iOS, Windows Phone a BlackBerry novú identitu a vzhľad aplikácie vytvorilo dizajnérske STUDIO ECHT z hľadiska UX aplikáciu HOPIN inovovalo štúdio Lighting Beetle

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #MHD #Hopin