Bratislavská MHD má ‘chrípkové prázdniny,’ rátajte s jej redšou premávkou

Niektoré linky bratislavskej mestskej hromadnej dopravy (MHD) od pondelka počas pracovných dní jazdia v obmedzenom prázdninovom režime pre chrípkovú epidémiu, ktorá zasiahla vodičov.

20.02.2018 09:38
debata (1)

Intervaly medzi jednotlivými spojmi sú dlhšie, Dopravný podnik Bratislava však informoval, že tento stav nebude mať dopad na komfort cestujúcich.

O situácii informoval v pondelok server imhd.sk, ktorý na svojej stránke napísal, že dočasné obmedzenie liniek MHD potrvá do 2. marca.

Obmedzenie sa týka autobusových liniek 50, 68, 93, 94, a 99. „Zmeny sú zapracované v cestovných poriadkoch týchto liniek platných od 19.2. a tiež aj v Plánovači cesty,“ píše imhd.sk.

Dopravný podnik mesta Bratislava na svojej stránke uviedol, že na linky číslo 50, 94 a 99 pre dlhšie intervaly medzi jednotlivými spojmi nasadil kĺbové autobusy s väčšou kapacitou miesta.

„Práve z dôvodu chrípkového obdobia v súčasnej dobe evidujeme 173 vodičov PN, z toho vodičov autobusov 119, vodičov trolejbusov 35 a vodičov električiek 19,“ uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Podľa nej ide pritom o drobné úpravy v grafikonoch na autobusových linkách s najhustejším intervalom. „Čiže dopad na komfort cestujúcej verejnosti je najmenší,“ doplnila Volfová.

Linka 50 z pôvodného intervalu 7,5 minúty premáva v intervale desiatich minút. Vypravované sú kĺbové vozidlá. Linka 68 z pôvodného ranného intervalu štyri minúty premáva v intervale šesť minút a z pôvodného poobedného intervalu šesť minút premáva v intervale 7,5 minúty.

Linka 93 namiesto pôvodného ranného intervalu štyri minúty premáva v intervale šesť minút a pôvodný poobedný interval päť minút sa zmenil na 7,5 minúty. Rovnako sa zmenil ranný a poobedný interval na linke 94, na ktorej sú vypravované kĺbové vozidlá. Linka 99 premáva v intervale desať minút, namiesto pôvodného intervalu 7,5 minúty, vozidlá sú taktiež kĺbové.

Dopravný podnik v súčasnej dobe iné obmedzenia nechystá.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #MHD #chrípka #vodiči #Dopravný podnik Bratislava