Výbuch a požiar v košickej bytovke má jednu obeť

V bytovom dome na Obchodnej ulici v košickej mestskej časti Západ došlo v nedeľu večer k výbuchu a následnému požiaru. Vyžiadal si jednu obeť.

08.04.2018 22:24 , aktualizované: 09.04.2018 07:20
debata (3)

Dôvod nešťastia zatiaľ nie je známy. Na mieste boli všetky záchranárske zložky. TASR informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

„Z bytového domu boli evakuovaní všetci obyvatelia, z ktorých traja sa intoxikovali splodinami horenia. Na mieste udalosti je pristavený evakuačný autobus HaZZ, v ktorom obyvatelia našli dočasné útočisko,“ priblížila ďalej pre TASR hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Farkasová.

Požiar podľa jej slov vznikol v byte na štvrtom poschodí, pravdepodobne sa rozvinul po zatiaľ neidentifikovanom výbuchu. Pri udalosti zasahuje 30 hasičov s deviatimi kusmi hasičskej techniky.

Hasiči v noci pracovali na likvidačných prácach.

„Zasahujúci hasiči sa vrátili o 3.00 h na základňu,“ uviedol v pondelok pre TASR košický krajský operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Požiar vznikol v byte na štvrtom poschodí okolo 21.30 h, možnou príčinou bol výbuch plynu. Presné príčiny sú predmetom zisťovania.

Na mieste bol pristavený evakuačný autobus HaZZ, v ktorom obyvatelia bytovky našli dočasné útočisko.

V priebehu 24 hodín išlo o tretí požiar bytového domu v Košiciach.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #Košice #evakuácia #bytový dom