Pri nehode autobusu zomreli dvaja ľudia

Dvaja mŕtvi a viacero zranených. Taká je bilancia tragickej nehody, ku ktorej došlo v pondelok asi o 15. hodine na rýchlostnej ceste R1 v katastri obce Badín medzi Banskou Bystricou a Zvolenom. K nešťastiu došlo pri zrážke autobusu a kamiónu neďaleko benzínovej pumpy.

23.04.2018 16:05 , aktualizované: 17:37
nehoda, badín Foto:
Pohľad na miesto havárie.
debata (25)

K neho malo dôjsť tak, že autobus zrejme narazil do zadnej časti kamióna prevážajúceho roxorové tyče. „Podľa predbežných informácií nehodu neprežili dve osoby, minimálne šesť ďalších osôb je zakliesnených a zranených v autobuse,“ informovala krátko po nehode hovorkyňa Prezídia Hasičského a Záchranného zboru Zuzana Farkasová.

Na mieste nehody zasahovalo takmer dvadsať hasičov z Banskej Bystrice, Zvolena, Žiaru nad Hronom a Pliešoviec. Na mieste bol aj evakuačný autobus Hasičského a Záchranného zboru. Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová upresnila, že okrem dvojice, ktorej zranenia boli nezlučiteľné so životom sa pri nehode zranilo ďalších jedenásť ľudí, z toho traja ťažko. „Na mieste zasahovalo šesť posádok záchrannej služby,“ podotkla Krčová.

Podľa informácií krajskej policajnej hovorkyne v Banskej Bystrici Márie Faltániovej smeroval diaľkový autobus od Banskej Bystrici smerom na Zvolen, kde pravdepodobne narazil do zadnej časti prívesu poľského kamióna. „Príčiny nehody zatiaľ nie sú známe, nehodu dokumentuje polícia,“ poznamenala Faltániová. Cesta bola po nehode uzatvorená, doprava bola odkláňaná na starú cestu smerom na Sliač.

Linkový autobus išiel z Nitry a v čase nehody v ňom bolo štrnásť ľudí. Nehodu neprežil jeden muž a jedna žena. Ich vek nebol dve hodiny po nehode známy. Poľský kamión, do ktorého autobus narazil mal mať údajne poruchu a cestou prechádzal po okraji cesty. Mal ísť pomaly.

Starosta obce Badín Pavol Hric sa o nehode dozvedel od operačného dôstojníka hasičov. „Som odcestovaný v zahraničí, na miesto nehody sa išiel pozrieť môj zástupca. Išli tam aj dobrovoľní hasiči z našej obce. Nemám informácie, že by medzi obeťami nehody mal byť aj niekto z našej obce. Bližšie informácie o nehode nemám,“ uzavrel starosta Badína.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #Badín #zrážka autobusu