Nehoda dvoch áut zablokovala cestu pod Strečnom, zranilo sa sedem ľudí

Premávka v úseku cesty 1/18 pod Strečnom v smere na Vrútky, kde v nedeľu popoludní došlo k vážnej dopravnej nehode dvoch osobných áut, bola úplne obnovená. Informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

03.06.2018 15:11 , aktualizované: 17:59
strečno, nehoda Foto:
Nehoda pod Strečnom.
debata (20)

Podľa predbežne zistených informácií polície malo k dopravnej nehode dôjsť tak, že vodička poľského auta Renault Clio jazdiaca v smere od Martina z doposiaľ presne nezistených príčin údajne plynulo prešla do protismeru, kde došlo k čelnej zrážke s vozidlom Ford Galaxy. „Pri nehode utrpeli zranenia vodička Renaultu a jej spolujazdec. Vo vozidle Ford Galaxy sa viezla päťčlenná posádka. Všetci účastníci dopravnej nehody boli prevezení so zraneniami do nemocnice. Podľa zistení by mali byť mimo ohrozenia života,” uviedla Balogová.

Požitie alkoholických nápojov u vodičky a vodiča zistené neboli. „Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,” uzavrela hovorkyňa.

Jednu z osôb museli hasiči vyslobodzovať. „Vyzerá to tak, že práve táto je zranená najvážnejšie. Ostatných postupne odváža sanitka na ošetrenie,“ uviedol krajský riaditeľ Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Jaroslav Kapusniak.

V úseku sa tvoridli rozsiahle kolóny. Jana Balogová doplnila, že všetky záchranné zložky v mieste nehody robili všetko preto, aby úsek čo najskôr sprejazdnili, nakoľko hustota premávky narastala už aj od zjazdu z diaľnice v Ivachnovej v smere na Bratislavu.

Zelená vlna RTVS už skôr poobede informovala, že úsek bol úplne neprejazdný. Stella centrum hlásilo zdržanie okolo 180 minút v oboch smeroch a vyzývalo vodičov, aby využili obchádzku cez Terchovú.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda #Strečno