Turistku v Západných Tatrách zasiahol blesk, zasahovali aj leteckí záchranári

Horskí záchranári zasahovali v sobotu popoludní na vrchole Bystrá v Západných Tatrách. Slovenskú turistku tam zasiahol blesk. V Pieninách sa pri skoku do rieky Dunajec zase zranil 52-ročný Slovák.

28.07.2018 17:32
debata

Ako informovala Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke, žena bola krátkodobo v bezvedomí. Horskí záchranári požiadali o súčinnosť posádku leteckých záchranárov, ktorá zobrala na palubu záchranára HZS z heliportu v Starom Smokovci a spoločne smerovali zranenej na pomoc.

„Po vysadení horského záchranára a lekárky Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby bola zranenej poskytnutá prvá pomoc a následne ju evakuovali pomocou palubného navijaka priamo z miesta vrtuľníkom do popradskej nemocnice,“ informuje HZS.

Muž si pri skoku do Dunajca poranil krčnú chrbticu

Pri skoku do rieky Dunajec v Pieninách sa zranil 52-ročný Slovák. Stalo sa to na mieste s názvom Jánošíkov skok.

„Slovák si pri skoku pravdepodobne poranil krčnú chrbticu a z rieky mu pomohli dostať sa na breh náhodní okoloidúci, ktorí mu privolali pomoc,“ informovala HZS.

Horskí záchranári muža po príchode na mieste ošetrili a transportovali k prístupovej komunikácii, kde ho odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci.

debata chyba
Viac na túto tému: #horská záchranná služba