Košičan vyhodil z balkóna ženu, na mieste zomrela. Obvinili ho z vraždy

Z obzvlášť závažného zločinu vraždy obvinil policajný vyšetrovateľ 46-ročného Košičana Tibora H. Obvinený mal vyhodiť z balkóna bytovky na Jesennej ulici v Košiciach 45-ročnú ženu, ktorá po páde na zem zomrela.

13.08.2018 12:13 , aktualizované: 14:06
debata

„Podľa doterajšieho vyšetrovania sa muž v piatok (10.8.) krátko po 23.30 h po predchádzajúcej hádke so 45-ročnou Košičankou naklonil cez zábradlie balkóna s jej telom tak, že ju držal za nohy a ona visela z balkóna dole hlavou. Muž ju pustil a aj napriek snahe udržať sa, žena z balkóna jedného z obytných domov v mestskej časti Košice – Staré Mesto spadla,“ informovala v pondelok košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Žena po páde utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla.

Podozrivého muža pod vplyvom alkoholu bezprostredne po skutku polícia zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného. „V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov,“ uviedla Ivanová.

Návrh na vzatie obvineného do väzby prokurátor odôvodnil obavou, že ujde alebo sa bude skrývať a tiež obavou, že by pokračoval v trestnej činnosti. „Ide o šesťkrát odsúdeného páchateľa, pričom čin spáchal v skúšobnej dobe za iné odsúdenie,“ informoval hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #vražda