Požiar v Gaderskej doline lokalizovali

Rozsiahly požiar v neprístupnom teréne v Gaderskej doline v katastri obce Blatnica v Martinskom okrese hasila v nedeľu od skorého rána až do podvečera asi stovka hasičov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová.

21.10.2018 10:00 , aktualizované: 22.10.2018 11:54
hasiči Foto:
Hasiči s technikou pri zásahu v Gaderskej doline.
debata (4)

„Hasičom sa celé požiarisko s rozlohou 500 × 500 metrov podarilo obkopať, na mieste vytvorili diaľkovú dopravu vody s dĺžkou 1100 metrov s prevýšením 300 metrov,“ uviedla ešte v nedeľu Farkasová.

Požiar hrabanky lístia a koreňového systému sa v pondelok o 10. h podarilo lokalizovať. TASR informovala Zuzana Farkasová.

Hasiči pokračujú v hasiacich prácach v doline už štvrtý deň. „Momentálne je na mieste takmer 70 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, ktorí ešte počas včerajšieho dňa vytvorili diaľkovú dopravu vody," uviedla Farkasová.

Na mieste sú hasiči z modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí skupina Západ, Stred a Východ, príslušníci z Hasičskej stanice v Martine, zo Záchrannej brigády v Žiline, ako aj dobrovoľní hasiči z obcí Blatnica, Martin – Priekopa, Mošovce a Ďanová.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #lesný požiar #Gaderská dolina