Na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave sa dnes začnú vianočné trhy

V centre Bratislavy po roku opäť zavládne vianočná atmosféra. Na Hviezdoslavovom námestí totiž otvoria Staromestské vianočné trhy. O týždeň neskôr, v piatok 23. novembra, štartujú aj mestské vianočné trhy na bratislavskom Hlavnom námestí a Františkánskom námestí. Trhy potrvajú do 22. decembra.

16.11.2018 10:47
vianocne trhy, bratislava 2017, advent, Foto: ,
Archívne foto z vianočných trhov v Bratislave.
debata (4)

Staromestské vianočné trhy príde už tradične otvoriť herečka Karin Haydu, tentoraz aj s herečkou Monikou Hilmerovou. „Predstaví sa Anka Repková s piesňou Svetlo a návštevníci sa môžu tešiť na muzikál Ľadové kráľovstvo Frozen,“ priblížila hovorkyňa mestskej časti Staré Mesto Nora Gubková. Otvárací program sa začína od 17.00 h.

Hviezdoslavovo námestie už zdobí vianočný strom, ktorý tento rok meria 12 metrov. Ide o smrek pichľavý a mestskej časti ho daroval Staromešťan zo svojej záhrady. Výzdoba stromčeka bude ladená do červena. Na námestí už stoja aj stánky, v ktorých budú ponúkať vianočné darčeky, lahôdky či občerstvenie.

Vianočné trhy pripravuje aj magistrát na Hlavnom námestí a Františkánskom námestí, ktoré otvoria v piatok 23. novembra. Na Hlavnom námestí už začiatkom novembra umiestnili vianočný stromček. Je to 30 rokov starý 14 metrov vysoký smrek pichľavý a mestu ho podaroval obyvateľ z mestskej časti Rača. Mesto muselo doviezť a nainštalovať vianočný stromček v predstihu pre skorší začiatok Staromestských vianočných trhov.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #vianočné trhy