Šikana v Humennom: Chlapec sa musel tyranovi pokloniť a bozkávať mu nohy

Sociálne siete zaplavilo video, ktoré zachytáva šikanu zo strednej školy v Humennom.

10.12.2018 21:21
debata (5)

Týraný študent bol pod hrozbou násilia donútený kľaknúť si pred tyranom a pobozkať mu nohy. Ďalší študent, ktorý si celý incident natáčal, sa tomuto nechutnému aktu prizeral.

Polícia na svojom facebooku informovala, že incident už rieši. Na starosti ho ešte 16. novembra dostal odbor kriminálnej polície OR PZ v Humennom. Video sa na verejnosť dostalo len v ostatných dňoch. „Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin nebezpečné vyhrážanie a pre trestný činy vydieranie,“ uvádza polícia.

Podľa webu Pluska.sk sú tyran aj šikanovaný chlapec študentami strednej odbornej polytechnickej školy. Jeden z tyranov mal byť údajne aj pokarhaný riaditeľom školy. „Ďalšie konzekvencie prijme vedenie školy až po ukončení policajného vyšetrovania,“ uviedla pre Plusku hovorkyňa zriaďovateľa školy, Prešovského samosprávneho kraja Dáša Jeleňová.

Znepokojivé zistenia priniesol tohtoročný prieskum Štátnej školskej inšpekcie (ŠŠI). „Zo vzorky 4 018 žiakov základných škôl bol každý šiesty žiak viackrát šikanovaný a každý tretí bol svedkom šikanovania,“ konkretizuje výsledok v správe inšpekcia. V prípade stredných škôl sa do prieskumu zapojilo 1 374 študentov. Z nich bol šikanovaný takmer každý štrnásty žiak a rovnako tretina žiakov bola svedkom šikanovania. „Tento fenomén je prítomný rovnako v základných, ako aj stredných školách,“ konštatovala hlavná školská inšpektorka Viera Kalmárová. VIAC V ČLÁNKU Šikanovanie je vírusom celej triedy

5 debata chyba
Viac na túto tému: #šikana #Humenné #šikanovanie