Hasičom sa podarilo ukotviť obe časti odtrhnutého pontónu na Dunaji

Odtrhnutý plávajúci pontón z dunajského nábrežia v Bratislave sa hasičom po niekoľkých hodinách podarilo ukotviť.

25.12.2018 11:48 , aktualizované: 17:45
odtrhnuty ponton, jarovecke rameno, Foto: ,
Odtrhnutý pontón v Jaroveckom ramene.
debata (15)

„Obe časti odtrhnutého pontónu sa nakoniec hasičom podarilo zachytiť a následne ukotviť na ľavom brehu na úrovni Jaroveckého ramena,“ informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Video

Plávajúci pontón Knajpa sa na Dunaji odtrhol v utorok neďaleko nákupného centra na ľavom brehu a Mosta Apollo. Cestou narazil do rumunského plavidla a rozpadol sa na dve polovice. „Pri náraze do lode sa zároveň zaseklo veľké množstvo naplaveného dreva medzi kormidlo a vrtuľu, čo si vyžiadalo ďalšiu pomoc zo strany hasičov,“ doplnila Farkasová.

Udalosť na Dunaji si vyžiadala zásah takmer dvoch desiatok hasičov. Tí sa v spolupráci s Dopravným úradom a poriečnym oddelením prezídia Policajného zboru (PZ) SR snažili niekoľko hodín plávajúce časti pontónu ukotviť. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

„Evidujeme to ako udalosť, zatiaľ nezačíname trestné stíhanie,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Dunaj