Košičanov vystrašil údajný nástražný výbušný systém, evakuovali 70 ľudí

Evakuovať obyvateľov paneláka na ulici L. Novomeského v Košiciach museli v sobotu tesne po poludní. Pred vchodom bol totiž nájdený údajne nástražný výbušný systém.

05.01.2019 13:55 , aktualizované: 16:10
Nastrazny System Evakuacia Kosice 05 Foto: ,
Policajti počas zásahu v Košiciach.
debata (7)

Na miesto okamžite dorazili policajti spolu s pyrotechnikmi, hasiči aj s evakuačným autobusom a sanitkou.

„Pri zásahu sme asistovali policajným zložkám a z paneláka sme evakuovali približne 70 ľudí,“ informoval hasič Milan Vereščák, veliteľ zásahu.

Okolie paneláka bolo ohradené policajnou páskou, miesto zabezpečovali desiatky policajtov. Obyvatelia bytov boli prekvapení, keď im zazvonili policajti a žiadali od nich, aby opustili svoje príbytky. „Neostávalo mi nič iné, len sa zbaliť a odísť. Strach som však nemal,“ povedal jeden z obyvateľov paneláka.

„Predmet, ktorý bol nájdený pred jedným z obytných blokov v košickej mestskej časti Staré mesto, policajní pyrotechnici na mieste zneškodnili a prevzali na ďalšie skúmanie,“ informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa krajskej polície. Doplnila, že bližšie informácie polícia poskytne, akonáhle to situácia dovolí.

Obyvatelia sa naspäť do bytov dostali približne po dvoch hodinách, niektorým pri tom asistovali hasiči, pretože išlo o starších ľudí.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #výbušnina