Únik nebezpečnej látky pri Blatnej na Ostrove sa nepotvrdil

Hasiči nenamerali pri Blatnej na Ostrove žiadne nebezpečné látky a u robotníkov sa nepotvrdili nahlásené zdravotné ťažkosti. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Farkasová.

17.01.2019 16:39 , aktualizované: 20:35
debata (47)

VIDEO: Situácia na stavbe rýchlostnej cesty R7 včera a dnes.

Video

Rovnakú informáciu prinieslo Prezídium Hasičského a záchranného zboru aj na svojej facebookovej stránke. Merania na škodlivé látky vykonali aj Kontrolné chemické laboratóriá, ich výsledky boli rovnako negatívne.

Hlásené zdravotné ťažkosti sa nepotvrdili ani u robotníkov. Do nemocnice ich neprevezú. Pre TASR to povedala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. Informáciu potvrdila aj hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská. „Títo ľudia nevyžadujú starostlivosť nášho zariadenia,“ konštatovala.

„Vyzerá to na planý poplach,“ napísal na sociálnej sieti minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd), ktorý bol priamo na mieste. Zdôraznil však, že pokiaľ ide o ohrozenie života, nemožno nič podceňovať.

Sťažnosti už v stredu

Ešte v stredu sa mali dvaja robotníci sťažovať na zdravotné problémy. Mala ich bolieť hlava a tiecť krv z nosa. Vo štvrtok však začali mať problémy viacerí. „Záchranári boli privolaní k trom robotníkom, ktorí krvácali,“ spresnila Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby. „Záchranárom priamo na mieste sa však sťažovali na zdravotné problémy už šiesti,“ dodala. Na stavbe pracovalo spolu 16 ľudí. Podľa našich informácií mali upadať do bezvedomia a mali krvácať z nosa, uší a konečníka.

Na miesto prišli hasiči z Trnavy, zo Šamorína a z Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Bratislavy, ktorí na mieste vykonávali dekontamináciu. Z Galanty prišiel aj evakuačný autobus. Robotníkov, ktorí mali zdravotné ťažkosti, priamo na mieste dekontaminovali.

Na snímke policajná uzávera v obci Blatná na... Foto: TASR, Milan Drozd
lehnice Blatná na Ostrove únik dekontaminácia polícia uzávera Na snímke policajná uzávera v obci Blatná na Ostrove v okrese Dunajská Streda 17. januára 2019.

Zhotoviteľ projektu tvrdí, že ešte dopoludnia bola na mieste vykonaná kontrola

Koncesionár a zhotoviteľ projektu D4R7 Construction tvrdí, že v rámci stavebných prác sa v danej oblasti nevykonávali žiadne úkony ktoré by mohli ohroziť zdravie a bezpečnosť zamestnancov pri práci. „Na mostnom objekte neďaleko Blatnej na Ostrove sa realizovali len dokončovacie práce, keďže stavebný objekt je tesne pred uvedením do prevádzky. Navyše v dopoludňajších hodinách pracovníci BOZP v danom mieste vykonali kontrolu pracoviska, ktorá nepreukázala žiadne nedostatky,“ uviedla spoločnosť.

VIDEO: Zábery z doterajšej výstavby rýchlostnej cesty R7 a diaľnice D4 pri Bratislave si môžete pozrieť na nasledujúcom videu TV Pravda.

Video

© Autorské práva vyhradené

47 debata chyba
Viac na túto tému: #R7 #Dunajská Streda #D4/R7