Náhradné voľby vo Fekišovciach zažehnali, majú nových poslancov

Kríza vo Fekišovciach by už mala byť minulosťou. Po tom, ako sa štyria z piatich poslancov vzdali svojich mandátov, tam v utorok podvečer nastúpili náhradníci. Nové voľby v dedine už teda nehrozia. Spokojná starostka Miloslava Fedorová oznámila mená nových zastupiteľov.

29.01.2019 19:01
debata (27)

Starostka tvrdí, že teraz majú najmladšie a najtitulovanejšie zastupiteľstvo v rámci celého Slovenska. „Sú to vysokoškolsky vzdelaní ľudia vo veku od 23 do 33 rokov,“ vysvetlila. Mandátov sa ujali Matej Andričik, Marián Fedor, Dominika Jencová, Simona Mattová Schonová a Jozef Ostrožnický – známy pod prezývkou Ďoďo. Ten zostal Fedorovej verný ešte z predchádzajúceho zloženia poslancov. „Sú to ambiciózni ľudia a vedia, čo chcú. V čo najkratšom čase by sme chceli dať vybudovať multifunkčné ihrisko a pokračovať s výstavbou kultúrno-kreatívneho spolkového centra. Verím, že pre obec budú prínosom,“ povedala starostka. Z budúcej spolupráce má dobrý pocit. „Sú plní nápadov a ochotní nielen podávať návrhy, ale aj priložiť ruku k dielu. Teda pomôcť tiež manuálne, fyzicky,“ dodala.

Náhradníci nastúpili vo Fekišovciach po kauze so škandalóznym videom z ustanovujúceho zastupiteľstva, ktoré kolovalo na internete. Obec, na čele so svojráznou starostkou, sa stala terčom posmechov. O niekoľko dní sa štyria z piatich pôvodne zvolených poslancov vzdali mandátov. Keby nenastúpili náhradníci, hrozili tam nové voľby.

© Autorské práva vyhradené

27 debata chyba
Viac na túto tému: #fekišovce