VIDEO: Prievidza má letisko. Ani Federer už nemusí dosadať na trávu

Lúka s ďatelinou bola dlhých sedemdesiat rokov letiskom v Prievidzi. To sa teraz zmenilo. Trávu nahradil asfalt. Pomôcť to môže celému regiónu.

19.03.2019 17:45
debata (10)

VIDEO: Prievidzké letisko založili v roku 1950. Roky lietadlá zosadali na trávu respektíve na ďatelinu. Približne v rokoch 2000 až 2002 takto pristál aj slávny tenista Roger Federer, ktorý podľa miestnych ľudí prišiel na pytačky za svojou neskoršou manželkou a rodáčkou z Bojníc Miroslavou Vavrincovou. Teraz v roku 2019 dostalo letisko asfalt. Pozrite si reportáž z otvorenia letiska, v ktorej uvidíte ako lietadlá zosadajú na novú plochu.

Video

Nemecká firma Brose, ktorá si pri letisku postavila fabriku sa rozhodla viac nečakať na to, kým sa konečne kompetentní na Slovensku rozhýbu a postavia do Prievidze toľko sľubovanú diaľnicu a vybudovali si radšej sami pristávaciu dráhu na letisku. Tá teraz bude prínosom nielen pre nich, ale aj pre celý región, pretože sem môže pritiahnuť viac turistov. Paradoxne, jeden kilometer širokej letiskovej dráhy postavila Brose za približne tri milióny eur, ale jeden kilometer slovenskej diaľnice stavajú až za 19 miliónov eur…

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #letisko #Prievidza