Mladíci, ktorí takmer utýrali psa na smrť, dostali mierne tresty

Týraním sučky nemeckého ovčiaka, ktorú vlani našli v zúboženom stave v kanalizačnej šachte v katastri obci Sokoľany pri Košiciach, riešil okresný súd Košice-okolie. Za týranie zvieraťa hrozilo 18-ročnému Adriánovi a 15-ročnému Adamovi až päťročné väzenie.

28.03.2019 20:44
tpes, týraný pes Foto:
Bratia zo Sokolian pri Košiciach týrali zvlášť krutým a surovým spôsobom sučku nemeckého ovčiaka.
debata (27)

Súd prihliadol na to, že obaja majú čistý register trestov, starší pracuje a mladší pravidelne navštevuje školu. Obaja navyše svoje konanie pred súdom oľutovali.

„Okresný súd Košice-okolie potrestal Adama na 8 mesiacov s podmienečným odkladom na rok a pol a Adriána na 20 mesiacov s odkladom na 30 mesiacov,“ informovala Anna Pančurová, hovorkyňa krajského súdu v Košiciach. Súrodenci rozsudok nenamietali, prokurátor si zobral čas na rozmyslenie.

Bratia zo Sokolian pri Košiciach ešte vlani v koncom augusta týrali zvlášť krutým a surovým spôsobom sučku nemeckého ovčiaka. Polícii sa dvojicu mladíkov podarilo vypátrať v priebehu troch týždňov.

„Zviazali jej končatiny a pysk, čím jej znemožnili pohyb a prijímanie potravy a tekutín. Následne ju hodili do kanalizačnej šachty, čím jej spôsobili dehydratáciu a otvorené rany na rôznych častiach tela,“ informovala vtedy Lenka Ivanová, košická krajská hovorkyňa polície. Zvieraťu, ak by si ho nikto nevšimol, hrozilo uhynutie. Niekto o vysilenom psovi informoval košický útulok Únie vzájomne pomoci ľudí a psov.

Okamžite psa ošetrili, hospitalizovali a napojili na infúzie. Podľa odborníkov mohla sučka v takomto zúboženom stave čakať na smrť približne štyri dni. V útulku jej dali meno Elizabeth. Po niekoľkých týždňoch sa ju podarilo vyliečiť a napokon svoj nový domov dostala v Nemecku. Dostala sa k manželskému páru s dospelým synom, ktorí žijú v rodinnom dome so záhradou.

© Autorské práva vyhradené

27 debata chyba
Viac na túto tému: #trest #týranie psa #ovčiak