Pozrite si ateliéry v Novej Cvernovke

Deň otvorených ateliérov začal svoju tradíciu v areáli bývalej bratislavskej Cvernovky na Páričkovej ulici. Dnes sídlia ateliéry z Cvernovky v budove bývalej Strednej priemyselnej školy chemickej na Račianskej 78 v Bratislave.

07.05.2019 11:00
debata

Video: Pozrite sa, ako vyzerajú ateliéry v Novej Cvernovke.

Video

Ako každoročne mohla si verejnosť prezrieť sídlo kreatívcov 1. mája, počas podujatia nazvaného 1. MÁJ – Deň otvorených ateliérov. Grafickí dizajnéri, maliari, fotografi, architekti, filmári či hudobné a remeselné dielne otvorili svoje brány verejnosti. Organizátori odhadli počet návštevníkov na 10 000, čo je zatiaľ pri tomto podujatí rekord.

Témou tohto ročníka bola sloboda.

Fotografka a režisérka Miriam Petráňová tvorí v Ateliéri 5 spolu s fotografmi Borisom Némethom, Mirom Nôtom a Jozefom Ondzíkom. Návštevníci si mohli 1. mája pozrieť jej výstavu nazvanú Nedeľa je čudný deň, ktorá bola konceptuálne rozmiestnená po celej budove. Súčasťou Dňa otvorených ateliérov bola aj vernisáže fotografií Borisa Németha nazvanej Bratislava – Košice (a späť).

Navštívili sme tiež multifunkčný ateliér Časopriestor, ktorý sa zrodil ešte v starej Cvernovke. Teraz v ňom pôsobí produktový a reklamný fotograf Michal Líner, strihač a dokumentarista Peter Fröhlich, výtvarný a divadelný fotograf Radovan Dranga a grafický dizajnér Matej Klíč.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ateliér #Deň otvorených ateliérov #Nová Cvernovka