Ryanair sa vráti na košické letisko v apríli 2020

Ryanair, najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v Európe, sa vráti do Košíc. Spojenie obnoví od 1. apríla budúceho roka.

02.10.2019 18:24
debata

Slovenskí cestujúci si môžu už teraz kúpiť letenky až do októbra 2020. „Letecké spojenie bude prevádzkované trikrát týždenne ako súčasť nášho letného letového poriadku,“ spresnila Olga Pawlonka, manažérka predaja a marketingu spoločnosti Ryanair pre strednú Európu a Balkán.

Podľa Michaela Tmeja, výkonného riaditeľa letiska Košice, bola práve linka do Londýna najúspešnejšou destináciou.

„A má stále vysoký rastový potenciál, keďže aktuálne alokovaná kapacita nie je postačujúca a nepokrýva celkový dopyt zo strany cestujúcich. Linka spájajúca Košice s letiskom Londýn Stansted otvára množstvo príležitostí pre tisícky Slovákov žijúcich v Anglicku, pre obyvateľov z našej širokej spádovej oblasti a pre turistov z Londýna a jeho okolia, aby mohli objavovať krásy nášho mesta i celého východného Slovenska,“ konštatoval Tmej.

Ryanair len pred dvoma mesiacmi ohlásil zrušenie letov do Košíc, zdôvodňoval to problémami s lietadlami Boeing 737 MAX. Posledný spoj poletí 26. októbra, takže počas zimného letového poriadku linka už nebude fungovať. Aj doteraz do londýnskeho Southendomu lietal trikrát týždenne. V súčasnosti možno z Košíc sedemkrát do týždňa lietať na londýnske letisko Luton, spoj prevádzkuje nízkonákladová spoločnosť Wizz Air.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Ryanair