V Košiciach zhorel autobus

Autobus linky 55 vzbĺkol v utorok tesne po 15.hodine na križovatke košických ulíc Watsonova a B. Němcovej neďaleko Botanickej záhrady. Našťastie sa nikomu nič nestalo, pretože cestujúci rýchlo vystúpili, no zo splodín z horenia sa nadýchal vodič tohto autobusu a jeho kolega, obaja sa pokúšali do príchodu hasičov skrotiť plamene hasičskými prístrojmi. Museli ich ošetriť privolaní zdravotníci.

08.10.2019 17:00
košice, autobus, dym, požiar Foto:
Autobus linky 55 vzbĺkol tesne po 15.hodine na križovatke košických ulíc Watsonova a B. Němcovej.
debata (8)

„Príčina požiaru sa vyšetruje, preto ďalšie informácie v tejto chvíli nevieme poskytnúť," informovala Vladimíra Petrušová, hovorkyňa košického dopravného podniku.

Horieť začalo v zadných priestoroch autobusu, vyrobeného v roku 2003. Hasičom sa požiar podarilo uhasiť do pol hodiny, jeho oprava už nebude možná. Incident spôsobil uzavretie frekventovanej cesty, a tak v danej lokalite začali vznikať dopravné zápchy.


VIDEO: Pozrite si, ako vyzerá autobus po požiari. (Zdroj: TASR)
Video

Pred mesiacom sa zasa jeden mestský autobus v Košiciach s cestujúcimi spustil dolu kopcom. Zastavilo ho až zábradlie, o ktoré však pritlačil aj cestujúcu, ktorú vyslobodili hasiči a skončila s poraneniami dolných končatín v nemocnici. Viacerí cestujúci z pohybujúceho sa dopravného prostriedku vyskočili.

V polovici septembra zhorel autobus pred obcou Šarišské Sokolovce v okrese Sabinov. Cestujúci museli vybiehať von z dymiaceho vozidla, našťastie sa nikomu nič nestalo. Požiar pravdepodobne vtedy spôsobil skrat.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #požiar #autobus