Chlapci sa napili z fľaše, ktorú našli. Cez víkend obaja zomreli

Polícia v Jesenskom v okrese Rimavská Sobota vyšetruje úmrtie dvoch maloletých chlapcov vo veku 11 a 13 rokov z obce Sútor. Ako uvádza Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici na sociálnej sieti, podľa doteraz získaných informácií chlapci údajne užili neznámu látku.

30.12.2019 15:47 , aktualizované: 22:28
debata (39)

„Tá im mala spôsobiť závažné zdravotné komplikácie, ktorým neskôr v nemocnici podľahli. Zistenie presnej príčiny smrti týchto chlapcov bude predmetom súdnoznaleckého skúmania. V prípade bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ uvádza polícia s tým, že bližšie informácie k prípadu bude možné poskytnúť až neskôr.

Úmrtie chlapcov potvrdila aj Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete Svet zdravia. „Do rimavskosobotskej nemocnice boli prijatí dvaja detskí pacienti. Vyšetrenia odhalili intoxikáciu neznámou látkou. Jeden z pacientov bol prevezený na vyššie pracovisko do Banskej Bystrice. Žiaľ, napriek intenzívnej liečbe a enormnej snahe lekárskych tímov sa pacientov nepodarilo zachrániť,“ konštatovala Fedáková.

„Deti mali vypiť neznámu tekutinu z plastovej fľaše, ktorú našli počas hry niekde vonku. Boli to bratranci, pochádzali zo slušných rodín,“ povedal pre Pravdu muž z obce Sútor, ktorý pre citlivosť prípadu nechce byť menovaný.

„Po príchode domov sa mladší z nich rodičom sťažoval, že ho strašne bolí hlava a stále vracal. Zobrali ho na pohotovosť do Rimavskej Soboty, kde ho hneď hospitalizovali. Asi o dva dni nato tam s problémami prišiel aj starší z nich,“ hovorí náš zdroj.

Keďže zdravotný stav mladšieho z bratrancov sa po pár dňoch zhoršil, previezli ho do banskobystrickej nemocnice. „Ten druhý zostal v Rimavskej Sobote a vyzeralo to tak, že jeho stav je stabilizovaný. V sobotu ráno ale jeho rodičom z nemocnice zavolali, že zomrel. V nedeľu prehral boj o život aj mladší z nich,“ podotkol smutne Sútorčan.

Tvrdí, že rodina nebohých detí všade v okolí hľadala fľašu, ktorá by mohla byť pôvodcom ich nešťastia, no zatiaľ nič nenašli. „Netušia, akú látku mohli chlapci užiť. Sú z toho zdrvení,“ poznamenal s tým, že ani lekári nevedia, čo mohlo byť príčinou fatálnej otravy. „S podobným prípadom sa vraj doteraz nestretli,“ doplnil.

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #maloletí #intoxikácia #Sútor