Po zrážke na Predných Derešoch zahynul lyžiar

Tragédia sa stala v stredisku Chopok Juh. Muž, ktorý neprežil zrážku s druhým lyžiarom, mal 28 rokov. Horská záchranná služba o tom informuje na svojej internetovej stránke.

16.01.2020 16:17
lyžovanie, lyžiarske okuliare, sneh, hory Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

Po zrážke bol lyžiar podľa horských záchranárov v bezvedomí a nejavil známky života. „Záchranári HZS po príchode na miesto okamžite začali kardiopulmonálnu resuscitáciu (KPR), následne požiadali o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, ktorá vzlietla z popradského letiska. Na mieste vysadila lekára, ktorý pokračoval v rozšírenej KPR. Žiaľ, aj napriek snahe všetkých zúčastnených sa nepodarilo lyžiara zachrániť,“ uviedla HZS.

„Druhý lyžiar utrpel poranenie hlavy a hrudníka a pozemne ho transportovali do nemocničného zariadenia. Príčiny nehody budú predmetom vyšetrovania zložiek Policajného zboru SR a Bezpečnostno-operatívnej jednotky HZS,“ dodala HZS.

Ako informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, polícia v Brezne začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. V prípade lyžiara, ktorý zomrel, bola nariadená pitva.

„Muž z Bieloruska priamo na trati zraneniam podľahol. Druhý lyžiar, 37-ročný muž z Čierneho Balogu, bol prevezený do nemocnice v Brezne. Ako k tejto tragédii došlo, polícia vyšetruje,“ konštatovala hovorkyňa.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #Chopok #lyžiar