Senica: Lietajúca strecha zranila desaťmesačné dieťa

Strecha, ktorá sa pri pondelkovej víchrici odtrhla z bytového domu v Senici, narazila do okna bytu na prízemí. Črepiny zranili desaťmesačné dieťa. Podobná situácia sa stala aj v roku 2017.

11.02.2020 13:39 , aktualizované: 20:42
debata

„Na Ulici svätého Cyrila a Metoda v Senici strhol silný nárazový vietor približne o 18.30 strechu z bytového domu,“ potvrdila trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Dodala, že okrem toho víchrica v meste poškodila aj tri stĺpy verejného osvetlenia a škody nahlásili traja vodiči vozidiel. „Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti,“ dodala. Linkešová.

Video: Pozrite si, ako obyvateľ bytovky zachytil padajúcu strechu. Zdroj: Senican.sk

Video

Plechovú strechu z bytového domu strhlo už aj v minulosti. „Zatĺkať strechu, ktorú trikrát odtrhol vietor a raz búrka osemdesiatimi klincami, a čakať, že pri ďalšom vetre to už neuletí, je bláznovstvo,“ povedala svedkyňa udalosti. Podľa nej strecha rovnako lietala aj v roku 2017 a poškodila viacero áut.

Podľa hovorkyne primátora mesta Senica Viery Baroškovej vyčíňala víchrica Sabine v Senici medzi 18. a 19. hodinou. „Na Ulicu svätého Cyrila a Metoda boli ihneď privolané stroje, aby spadnutú strechu odpratali z cesty. Kusy plechu boli hneď ráno odvezené, verejno-prospešní pracovníci priestor vyčistili od úlomkov, polámaných lát a popadaných klincov. Mesto Senica ihneď oslovilo firmu na opravu havarijného stavu,“ povedala Barošková s tým, že ide o rovnakú firmu, ktorá bola súčinná pri podobnej situácii v roku 2017.

„Firma v priebehu dvoch, troch dní urobí provizórne zastrešenie, aby neprišlo k zatečeniu objektu, po objednaní potrebného materiálu sa pustí do opravy strechy. Tá by podľa správcu bytového domu mala trvať približne osem týždňov,“ spresnila.

Barošková potvrdila, že strecha na predmetnej bytovke podľahla silným nárazom vetra už po druhýkrát. „Kým v roku 2017 bola riešená havária na polovici strechy, ktorá bola opravená, tento raz padla za obeť pôvodná strešná krytina,“ skonštatovala hovorkyňa.

Bytovka so 48 bytovými jednotkami bola postavená z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania a skolaudovali ju v roku 2011. Podľa primátora Senice Martina Džačovského sa v stredu začne so znaleckým skúmaním, ktoré by malo objasniť príčinu zrútenia strechy. „V nadväznosti na zistenia urobíme všetky potrebné opatrenia, aby k takýmto situáciám v budúcnosti nedochádzalo,“ dodal primátor.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Senica