V Trnave horela budova s predajňou nábytku

Viac ako tri desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov od skorých ranných hodín zasahovali v nedeľu v Trnave pri požiari dvojpodlažnej budovy s predajňou sedacieho nábytku.

11.10.2020 11:34 , aktualizované: 21:05
Trnava, požiar Foto: ,
Hasiči zasahujú pri požiari budovy s predajňou sedačiek v Trnave v nedeľu 11. októbra 2020.
debata (10)

Hasiči pracovali na lokalizácii požiaru aj pomocou výškovej techniky a zabraňovali jeho ďalšiemu rozšíreniu. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

K udalosti vyslali aj expertíznu skupinu na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnic­kého a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave, pretože škodu predbežne vyčíslili na viac ako 200 000 eur.

„Pracovníci z Kontrolného chemického laboratória civilnej ochrany v Nitre vykonali kontrolné merania v smere šírenia dymu v širšom okolí. Neboli zaznamenané žiadne zvýšené hodnoty škodlivé pre občanov. Hasiči rozobrali časť konštrukcie strechy, cez ktorú pomocou výškovej techniky vykonávajú hasebné práce,“ uviedla Križanová.

Požiar hasiči krátko po 19.30 h úplne zlikvidovali. Škoda na objekte bola napokon predbežne vyčíslená na zhruba 500 000 eur.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #Hasičský a záchranný zbor