Michalovskí policajti jazdia na elektromotocykloch

Mestskí policajti v Michalovciach od konca júna využívajú pri svojej práci dva elektromotocykle. Mesto chce aj týmto spôsobom prispieť k rozvoju ekologických foriem dopravy.

15.07.2021 13:49
Michalovce, elektromotocykle, polícia Foto:
Elektromotocykle využívajú mestskí policajti v Michalovciach tam, kde by chodili pešo.
debata (2)

Elektrické motorky na rozdiel od klasických jazdia veľmi potichu, počas jazdy ich takmer nepočuť. Mestskí policajti ich využívajú na pochôdzky, ktoré by inak vykonávali pešo, pomáhajú im teda prejsť väčšiu časť mesta za kratší čas.

Motocykle samospráva obstarala ešte koncom roka 2020 v rámci medzinárodného projektu Cezhraničná zelená transportná sieť. Jeho hlavným cieľom bolo vybudovanie siete nabíjacích staníc pre elektrické vozidlá, a tým následne podporiť rozvoj infraštruktúry miest, motivovať a inšpirovať verejnosť k využívaniu environmentálne udržateľnej dopravy.

V Michalovciach takto vznikli dve nabíjacie dvojstanice, jedna na Ulici Sama Chalupku, druhá na Štefánikovej ulici. Tretia dvojstanica vznikla s podporou Ministerstva hospodárstva SR na parkovisku v blízkosti Duklianskej ulice a Obchodnej ulice. Dohromady sa tak v meste môže naraz nabíjať šesť áut.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Michalovce #Košický kraj #motocykle #nabíjacia stanica