Stanley Cup do Košíc meškal

Erikovi Čermákovi, hokejistovi Tampy Bay Lightning a košickému reprezentantovi sa podarilo už druhýkrát získať Stanley Cup. V utorok ho chcel ukázať Košičanom. Získal ho totiž aj v ročníku 2019/2020, ale kvôli pandémii s ním do Košíc neprišiel. Rôzne technické problémy však spôsobili, že víťazný pohár sa do mesta dostal až v podvečer, hoci už na obed mal byť na tlačovej besede.

02.09.2021 00:00
Stanleyho pohár v Košiciach Foto: ,
Hokejista Erik Černák v Košiciach so Stanleyho pohárom.
debata

„Vyhrať Stanley Cup bolo asi jednoduchšie, než ho priniesť do Košíc,“ poznamenal Černák. Pohár totiž doletel do Budapešti okolo 14. hodiny, ale jeho cesta do centra mesta trvala viac ako štyri hodiny. Pre svoju klubovú trofej si musel ísť reprezentant osobne na slovensko-maďarskú hranicu do Milhosti.

Množstvo fanúšikov sa hokejistu aj pohára dočkali až po 18. hodine. Priniesol ho pred historickú radnicu, neskôr zapózoval aj pred Dómom sv. Alžbety.

Stanleyho pohár v Košiciach

Dvojnásobný víťaz NHL Erik Černák ukázal pohár Košičanom.

Fotogaléria
Hokejista Erik Černák prišiel ukázať Stanleyho...
Hokejista Erik Černák prišiel ukázať Stanleyho...
+5Hokejista Erik Černák prišiel ukázať Stanleyho...

„Každý hráč sníva o tom, že prinesie Stanleyho pohár do svojho mesta. Mne sa druhýkrát podarilo zvíťaziť a teším sa, že tentoraz ho už môžem priniesť do Košíc, ukázať blízkym, priateľom a všetkým, ktorí mi pomohli. Pohár som chcel v prvom rade ukázať mladým hokejistom z Košíc a okolia, pre ktorých je niečo také mimoriadna udalosť. Plány sa však trochu zmenili,“ povedal mladý obranca, ktorý si z neho chce vychutnať obľúbený segedínsky guláš.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #NHL #Košický kraj #Erik Černák