Košice majú rozpočet za vyše 265 miliónov eur

Košičania majú Program hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja mesta Košice a jeho funkčnej oblasti 2022-2027 a Akčný plán rozvoja mesta Košice na roky 2022-2024.

29.12.2021 07:26
debata

Oba strategické dokumenty vychádzajú aj zo Scenára pre Košice, ktorý vznikol na základe podnetov Košičanov a širokej odbornej verejnosti. Je v ňom uvedené, ako sa mesto plánuje uberať v otázkach dosahov klimatických zmien, vplyvov priemyselnej výroby, zlepšovania priestoru pre oddych, kultúru, šport.

Mestskí poslanci schválili aj rozpočet mesta, ktorý na nasledujúci rok bude predstavovať viac ako 265 miliónov eur. Vďaka pozmeňujúcemu návrhu pôjde napríklad 240-tisíc eur na zastrešenie klziska na Alejovej alebo 45-tisíc eur pre mestskú časť Nad jazerom, aby sa mohla postarať o rovnomennú rekreačnú lokalitu.

Celkovo si 22 mestských častí rozdelí rekordných vyše 14 miliónov eur. Dodatočné finančné zdroje zväčša z rezervného fondu sa našli aj na opatrovateľskú službu, medzigarážové priestory na Michalovskej ulici alebo na opravu škôl.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozpočet #Košice #Košický kraj