Na zdravotníkov útočila aj 15-ročná tínedžerka

Útoky na zdravotníkov začínajú mať svoju dohru. Koncom novembra do svidníckej nemocnice prišli na covidové oddelenie nemocnice piati príbuzní 50-ročnej pacientky, ktorá tam zomrela.

01.01.2022 05:05
debata (160)

Už ich príchod bol hlučný. Boli agresívni, kopali do dverí, vyviezli sa výťahom určeným pre covidových pacientov. Neustále personálu vulgárne nadávali a vyhrážali sa mu zabitím.

Personál sa pred ich vyčíňaním musel ukryť v jednej z izieb. Zamestnanci nemocnice zavolali políciu, ale kým prišla, skupina medzi tým odišla.

„Prípadom sa začala polícia okamžite zaoberať. Vyšetrovanie tohto incidentu, ako aj získaná dôkazná situácia umožnila poverenému príslušníkovi Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Svidníku vzniesť obvinenie piatim osobám, a to za trestný čin násilia proti skupine obyvateľov spáchaného v súbehu s trestným činom výtržníctva,“ uviedla hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva v Prešove Jana Ligdayová.

Medzi obvinenými sú štyria občania z obce Havaj – traja muži vo veku 32, 21 a 18 rokov a 15-ročná tínedžerka. Päticu doplnila ešte 20-ročná žena zo Stropkova.

„Ak sa obvineným osobám vina preukáže, hrozí im trest odňatia slobody na 6 mesiacov až na tri roky, v prípade mladistvých osôb ide o polovičnú trestnú sadzbu,“ povedala na záver hovorkyňa.

© Autorské práva vyhradené

160 debata chyba
Viac na túto tému: #obvinenie #Svidník #Prešovský kraj #útok na zdravotníkov