V strachu o syna prišla dôchodkyňa o 10-tisíc eur

V pondelok krátko predpoludním neznámy muž v Poprade staršej žene nahovoril, že jej syn mal dopravnú nehodu. Vraj prešiel na červenú a zrazil na priechode pre chodcov dieťa.

23.02.2022 15:00
debata (2)

Od 79-ročnej pani požadoval 10-tisíc eur. Ak ich nezaplatí, zatvoria ho na tri mesiace. Vystrašená pani uviedla, že takú sumu nemá doma, ale že má peniaze v banke. Dohodli sa, že ich pôjde vybrať z banky vybrať a odovzdá ich advokátke, ktorá ju pred bankou bude čakať.

„Staršia pani tak aj urobila, peniaze vybrala a odovzdala ich údajnej advokátke. Až po návrate domov jej napadlo kontaktovať syna. Zistila, že syn je v poriadku a žiadnu nehodu nemal,“ popisuje udalosť hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva v Prešove Jana Ligdayová.

Okresný popradský vyšetrovateľ teraz vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. Zákon pre páchateľov tohto trestného činu stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až desať rokov.

„Polícia opakovane apeluje zvlášť na starších občanov, aby skôr ako komukoľvek odovzdajú peniaze, alebo pokračujú v komunikácií ohľadom vyplatenia nejakých peňazí, aby si informácie overili najskôr u svojich blízkych. Veď jeden telefonát je chvíľka a hneď vieme, či nám ponúkané informácie sú pravdivé alebo nie. Volať po tom všetkom, keď sme peniaze dali cudzím osobám je už bohužiaľ neskoro,“ upozorňuje hovorkyňa

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #podvod #Poprad #senior