V Košiciach zhorel autobus, nikto sa nezranil

V pondelok ráno došlo k požiaru autobusu košickej mestskej hromadnej dopravy (MHD). Ako informuje Hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti, pri udalosti sa nikto nezranil.

21.03.2022 10:23
autobus, požiar Foto:
Zhorený autobus košickej MHD v pondelok 21. marca 2022.
debata

Podľa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) sa v autobuse nenachádzali žiadni cestujúci, keďže sa presúval na zapojenie sa do riadnej prevádzky.

Hasiči boli k požiaru privolaní pred 5.00 h. „Po príchode na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že plamene zachvátili celú zadnú časť vozidla, pričom požiar sa nachádzal v treťom štádiu horenia. Zasahujúcim hasičom sa požiar podarilo o niekoľko minút zlikvidovať,“ uvádza HaZZ.

Hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušová pre TASR spresnila, že k udalosti došlo na križovatke Bardejovská – Popradská v smere na Luník VIII, pričom zahorelo v zadnej časti kĺbového 18-metrového CNG autobusu Citelis. „Pravdepodobne išlo o skrat elektroinštalácie, presnú príčinu vzniku však určí až ďalšie vyšetrovanie. Autobus bol vyrobený v roku 2010, od tohto roku ho aj máme v našom vozovom parku,“ povedala. Škody odhaduje vo výške približne 15.000 eur.

V dôsledku udalosti dochádzalo k meškaniu spojov v rozsahu päť až desať minút na linkách 10, 17, 32, 34 a 54. Uvedené linky premávali odklonom cez Popradskú a Michalovskú ulicu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #autobus #požiar autobusu