Košicami počas Veľkého piatku prešiel pašiový sprievod

Po 28. raz, pričom ostatné dva ročníky boli iba on-line, Košicami kráčal pašiový sprievod. Organizuje ho ekumenické spoločenstvo cirkví a náboženských spoločností, hlavnou témou bolo "... pohnutý ľútosťou...".

15.04.2022 16:36
debata

VIDEO: Pašiový sprievod v Košiciach, po dvoch rokoch opäť naživo.

Video

„Bohoslužba jedinečne spája veľkopiatkové obyčaje – kráčať v sprievode, symbolicky nasledovať Ježiša Krista, čítať zo Svätého písma o jeho utrpení a ohlasovať jeho lásku k človeku. Toto napomáha a súčasne i vytvára novú jednotu medzi všetkými kresťanskými cirkvami i ľuďmi dobrej vôle,“ priblížila tajomníčka Ekumenického spoločenstva cirkví a náboženských spoločností Dáša Fedorková.

Po dvoch predošlých rokoch, keď sa sprievod konal iba online, bez prítomnosti verejnosti, sa opäť uskutočnil naživo. Ekumenickú akciu podporilo aj mesto Košice. Veriaci sa stretli na Mlynskej ulici, odkiaľ postupovali popri všetkých náboženských stánkoch. Záver ako každý rok bol pred Dómom sv. Alžbety. Tohtoročné modlitby a úvahy boli na mimoriadne aktuálnu tému – utrpenie ľudí na Ukrajine a na celom svete.

Pašiový sprievod v Košiciach Foto: Jana Vargová, Pravda
Pašiový sprievod v Košiciach Pašiový sprievod v Košiciach

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Košický kraj #Veľká noc #Veľký piatok #pašiový sprievod