Na východe oslavujú Medzinárodný deň detí po dvojročnom pôste

Po dvojročnom „pôste“ sa oslavy Medzinárodného dňa detí naplno rozbiehajú a vyvrcholia už tento víkend.

01.06.2022 16:43
deti, skolka, ucitel, centrum volneho casu,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Oslavy pripravujú nielen školy a centrá voľného času, ale aj mestá a obce. Kto je šikovný, určite môže zažiť zábavu na viacerých miestach. Niekde budú atrakcie zadarmo, inde však vyberajú aspoň symbolické vstupné.

Oficiálny Košický deň detí bude už 1. júna pred budovou Štátneho divadla. Okrem hercov a bábkohercov sa predstavia aj tanečníci a potešia aj balónové figúrky. Deň detí s Haligandou zavedie deti do praveku. Nebude chýbať ani tancovačka. Na Terasu príde obľúbená Usmievanka, ale aj folklórny súbor Jahôdka či kúzelník Wolf. Megabublinky si môžu deti užiť v Športovo- zábavnom areáli Alejová. Na košickej detskej železnici v sobotu o 10. h slávnostne otvoria prvý drezinový ovál na Slovensku. V nedeľu bude detí na Sídlisku nad jazerom zabávať okrem iných aj Ujo Ľubo.

V Prešove je v stredu pripravených veľa sprievodných aktivít, ako je maľovanie na tvár, detské rozprávkové predstavenie, folklórne a spevácke vystúpenie a bábkové divadlo spojené so žonglovaním a akrobaciou. Určite príde aj kúzelník. Pre väčšie deti a mládež je nachystaná obria Ninja faktor dráha, bungee futbal či lukostreľba.

V piatok bude mesto Spišská Nová Ves plné detí. Celodenný program bude v parku pred Redutou aj pri evanjelickom kostole. Deň detí v prírode si užijete aj na Košiarnom briežku v sobotu. V nedeľu sa môžete s deťmi vybrať do miestnej zoo. Okrem zvieratiek vás zabavia Tárajko a Popletajka.

Zábavu avizujú aj mestá Kežmarok, Stropkov, Trebišov, Sečovce, Michalovce a Rožňava.

V sobotu sa môžu rodiny s deťmi vybrať do okolia na výlety. Zajazdiť si na koni či vyrobiť si niečo na hrnčiarskom kruhu môžu rodiny s deťmi na pozdišovskom Ranči u Kosťa. Zaujímavý program je pripravený aj v areáli pred štôlňou Jozef v Červenici pri Prešove, kde sú Slovenské opálové bane. Stretnúť tam môžete vílu Libanku a vidieť aj dymiaceho draka. Tanečne naladené deti určite poteší návšteva strediska Plejsy pri Krompachoch, kde budú tancujúce psy Bojko a Zmrzlinka a popoludní festival tanca s Lacim Strikeom.

Nedeľa v humenskom amfiteátri bude tiež veselá. Deti si budú môcť vyskúšať život v stredoveku či obdivovať sokoliarsku a šermiarsku skupinu. Nebudú chýbať ani kulinárske špeciality z dobovej kuchyne. Milovníci jazdy vláčikom sa môžu v sobotu a nedeľu v Spišskom Podhradí povoziť vláčikom Hanička do Spišských Vlách zadarmo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oslavy #Košický kraj #Prešovský kraj #MDD