Na Spiši i v Nitre zakázali návštevy v nemocniciach

V nemocniciach spišského klastra - v Kežmarku, Levoči a Krompachoch - začne od piatka 15. júla platiť zákaz návštev hospitalizovaných pacientov. Vyplýva tak z rozhodnutia hlavného epidemiológa a hygienika skupiny AGEL SK.

14.07.2022 10:58 , aktualizované: 15.07.2022 11:59
nemocnica, zdravotnictvo, lozka, Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (1)

„Primárnym zámerom je ochrana nášho personálu a pacientov, v dôsledku nepriaznivého vývoja epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19,“ informuje riaditeľ nemocníc spišského klastra František Lešundák.

V prípade pacientov v terminálnom štádiu ochorenia alebo z dôvodu návštevy kňaza je možné udeliť výnimku, avšak pri dodržaní prísnych pandemických opatrení. Osobné potreby pacientom môžu príbuzní odovzdať každý deň službukonajúcemu personálu na oddelení.

covid, nemocnica, koronavírus Čítajte viac Nemocnice pre koronavírus obmedzujú návštevy hospitalizovaných pacientov

Návštevy na lôžkových oddeleniach zakázala aj Nitra

Fakultná nemocnica Nitra zakázala návštevy na všetkých svojich lôžkových oddeleniach. Zákaz platí od štvrtka.

Nemocnica k tomuto opatreniu pristúpila na základe odporučenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre. Dôvodom je zhoršujúca sa epidemiologická situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 a nárast počtu pacientov, informovalo vedenie nemocnice.

Výnimky platia pre návštevy ťažko chorých a zomierajúcich pacientov a tiež pre návštevy kňaza a ostatných duchovných s cieľom podávania sviatosti na požiadanie pacienta.

V Nitrianskom kraji platí aktuálne zákaz návštev v nemocniciach v Komárne, Nových Zámkoch, Leviciach a Zlatých Moravciach.

testovanie, koronavírus Čítajte viac V sobotu potvrdili vyše päťsto infikovaných koronavírusom

V prešovskej nemocnici platí zákaz návštev

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove je aktuálne hospitalizovaných desať pacientov s ochorením COVID-19. Od stredy (13. 7.) platí v celej nemocnici zákaz návštev.

Na umelú pľúcnu ventiláciu nie je napojený žiaden z pacientov. Polovica z nich nie je očkovaná proti ochoreniu COVID-19.

Nemocnica eviduje 20 chýbajúcich zamestnancov z dôvodu ochorenia COVID-19. Celkovo má viac ako 2600 zamestnancov.

Nemocnica Galanta zakázala návštevy na lôžkových oddeleniach

Z dôvodu zhoršenej epidemiologickej situácie pre ochorenie COVID-19 platí od piatka v galantskej nemocnici na všetkých lôžkových oddeleniach zákaz návštev, informovala PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová.

„Obmedzenie návštev sa nevzťahuje na kňazov s cieľom podávania sviatosti pomazania ťažko chorým a umierajúcim a u osôb, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť, sú ťažko choré alebo umierajúce,“ doplnila.

Zákaz sa tiež nevzťahuje na jednu osobu sprevádzajúcu rodičku pri pôrode a jednu osobu, ktorá sprevádza pacienta pri prepustení z nemocnice.

Vo svidníckej nemocnici platí zákaz návštev na všetkých oddeleniach

Zákaz návštev platí od štvrtka (14. 7.) aj vo svidníckej nemocnici na všetkých lôžkových oddeleniach zákaz návštev, informovala PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, do ktorej svidnícka nemocnica patrí, Bianka Krejčíová.

Obmedzenie návštev sa podľa jej slov nevzťahuje na kňazov s cieľom podávania sviatosti pomazania ťažko chorým a umierajúcim a u osôb, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť, sú ťažko choré alebo umierajúce.

„Taktiež sa nevzťahuje na jednu osobu sprevádzajúcu detského pacienta, jednu osobu, ktorá sprevádza pacienta pri prepustení z nemocnice a jednu osobu, ktorá navštívi pacienta v umelom spánku na oddelení anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti (OAMIS) v prípade, ak je z liečebného hľadiska táto návšteva indikovaná,“ povedala Krejčíová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Covid-19