Vranovskú školu navštívil špičkový biochemik Pavol Čekan

Špeciálny deň zažili žiaci a učitelia Základnej školy na Sídlisku II, ktorú všetci familiárne nazývajú Dvojka.

19.09.2022 18:00
Pavol Čekan na ZŠ Vranov Foto:
Slávnostné otvorenie odborných učební, ktorého sa zúčastnil aj biochemik Pavol Čekan.
debata (22)

Okrem toho, že tam otvorili Sekciu odborných učební, vrátanie biochemickej učebne, navštívil ich aj známy špičkový vedec Pavol Čekan, biochemik pôsobiaci v oblasti molekulárnej biológie, biochémie a molekulárnej onkológie.

Po krátkej prezentácii pokusov a skladania modelov organických a anorganických zlúčenín žiakmi pozvaní hostia slávnostne prestrihli pásku a otvorili vynovenú a kompletne zrekonštruovanú učebňu biochémie. Jej protektorom sa stal práve Pavol Čekan, charizmatický a skromný človek, ktorý prijal pozvanie školy a stal sa ochrancom, podporovateľom a priaznivcom nielen tejto učebne, ale aj celej školy.

Základná škola stále napreduje a modernizuje sa. „Snažíme sa vytvárať žiakom inšpiratívne prostredie a priestor na sebarealizáciu a vďaka tomu sa postupne stáva modernou školou 21. storočia. Jej druhé poschodie prešlo za posledné mesiace komplexnou rekonštrukciou. Takto sme skvalitnili a spríjemnili výučbu žiakov a týmto spôsobom sa im snažíme priblížiť odborné predmety, ako sú biológia, chémia, fyzika aj v praktickej rovine,“ hovorí riaditeľ školy Peter Kocák.

K naštartovaniu tejto zmeny výraznou mierou prispelo mesto Vranov nad Topľou, ktoré vďaka eurofondovému projektu Zlepšenie kľúčových kompetencií žiakov ZŠ zabezpečilo vybavenie viacerých učební laboratórnym i štandardným nábytkom, vrátane možnosti zakúpenia veľkého množstva nových učebných pomôcok, všetko v celkovom objeme takmer 160 000 €. Z vlastných ušetrených prostriedkov prispela aj škola a sekcia odborných učební sa postupne bude môcť rozšíriť o učebňu geografie, enviro učebňu, svet umenia, učebňu fyziky, robotiky/3D či jazykovú učebňu.

Riaditeľ školy na slávnosti predstavil plány rekonštrukcie ďalších špeciálnych učební vo vizualizáciách, ktoré budú tiež odborne vybavené modernými učebnými pomôckami a technikou. „Verím a dúfam, že vytvorenie takýchto odborných učební pre žiakov a pedagógov našej školy vytvorí podnecujúce prostredie a prostredníctvom praktického zážitkového vyučovania zlepšíme kľúčové kompetencie našich žiakov.“

Otvorenie biochemickej učebne vo Vranove

Slávnostného otvorenia sa zúčastnil aj biochemik Pavol Čekan

Fotogaléria
Žiaci predviedli aj svoje už získané zručnosti.
Riaditeľ školy Peter Kocák na vizualizáciách...
+2Pavol Čekan sa stal ochrancom, podporovateľom a...

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #základná škola #Vranov nad Topľou #Prešovský kraj #Pavol Čekan #učebne