Hrozivá nehoda v Košiciach: Po zrážke autobusu a posýpača sedem zranených

Sedem zranených si vyžiadala utorková večerná dopravná nehoda v Košiciach, kde autobus narazil do posýpača. Ako dnes informovala košická krajská polícia na sociálnej sieti, 34-ročný vodič autobusu mestskej hromadnej dopravy jazdil v smere od Palackého ulice na Južné nábrežie, pričom sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu a prednou časťou narazil do zadnej časti svetelne označeného posýpača.

14.12.2022 08:28 , aktualizované: 08:51
košice Foto:
Pri dopravnej nehode autobusu MHD a posýpača sa v utorok 13. decembra 2022 zranilo v Košiciach sedem ľudí.
debata (10)

V autobuse sa v tom čase nachádzalo niekoľko cestujúcich, po náraze sedem z nich spadlo na podlahu autobusu. „Podľa predbežných lekárskych správ 16-ročný cestujúci utrpel ľahké zranenia, ktoré si nevyžiadali práceneschopnosť, dvaja z cestujúcich vo veku 13 a 72 rokov utrpeli ľahké zranenia, 18-ročný cestujúci utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia desať dní, a dvaja cestujúci vo veku 36 a 54 rokov sa zranili iba ľahko,“ priblížila polícia.

Najhoršie podľa nej dopadla 58-ročná cestujúca, ktorá utrpela ťažké zranenia a doba jej liečenia a práceneschopnosti sa odhaduje na viac ako 42 dní. Vodič autobusu pri náraze utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia do siedmich dní, vodič posýpača sa pri dopravnej nehode nezranil.

Prítomnosť alkoholu nebola zistená ani u vodiča autobusu, ani u vodiča posýpača. Vodičovi mestskej hromadnej dopravy bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, spôsobená celková škoda bola predbežne vyčíslená na 80 000 eur. Polícia v súvislosti s nehodou začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Jej presné príčiny a miera zavinenia budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Košice zasiahla snehová kalamita

V pondelok sa situácia napriek výdatnému sneženiu mierne zlepšila.

Fotogaléria
V košických mestských parkoch vládne zimná idyla.
V Košiciach sa v pondelok začali napriek...
+9V Mestskom parku v Košiciach bolo viac ako 10...
Video
Košice zasypané snehom
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #dopravná nehoda