V priebehu necelého dňa zomreli pod kolesami áut dve staršie chodkyne

V priebehu niekoľkých hodín došlo na slovenských cestách k dvom tragickým dopravným nehodám. V oboch prípadoch sa obeťami stali staršie ženy, ktoré pri prechádzaní cez cestu zachytili osobné motorové vozidlá. Polícia v tejto súvislosti vyzvala ľudí na ostražitosť a nosenie reflexných prvkov.

20.01.2023 11:13
debata (1)

Prvý prípad sa stal vo štvrtok okolo 15:30 hod v obci Švedlár v okrese Gelnica, kde vodič (37) BMW narazil do 79-ročnej chodkyne. Ako uviedla polícia v statuse na sociálnej sieti, v spomínanom úseku bola v čase nehody znížená viditeľnosť kvôli zlému počasiu.

Chodkyňa mala kráčať v strede jazdného pruhu vozidla bez akéhokoľvek reflexného prvku. Ženu po nehode previezli do miestnej nemocnice, kde zraneniam podľahla.

Dychová skúška bola u vodiča negatívna, polícia v súvislosti s nehodou začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Či k tragédii prispela rýchlosť jazdy vodiča, neopatrnosť chodkyne alebo zlé počasie, ukáže podľa polície ďalšie vyšetrovanie.

Ďalšia nehoda sa stala v piatok v Ivanke pri Nitre pred siedmou hodinou ráno. Vodič (32) VW Passat z doposiaľ presne nezistených príčin narazil do 85-ročnej chodkyne, ktorá prechádzala cez priechod pre chodcov.

Osoba pri zrážke utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. Ani v tomto prípade dychová skúška nepreukázala prítomnosť alkoholu u vodiča. Príčina dopravnej nehody, miera zavinenia a okolnosti sú nateraz predmetom vyšetrovania, dodala polícia, ktorá vyzvala na opatrnosť a nosenie reflexných prvkov, najmä pri zníženej viditeľnosti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda