Trojpruh na ceste pod Strečnom zrušia, je tam havarijný stav

Trojpruh na frekventovanej ceste I/18 pod hradom Strečno zrušia. Okresný úrad (OÚ) v Žiline tam skonštatoval havarijný stav, potvrdil prednosta OÚ v Žiline Kamil Ruman.

10.03.2023 14:11
SR Strečno I/18 doprava obmedzenie SSC VÚD ZAX Foto:
Ilustračné foto.
debata (16)

„Vyzvali sme Slovenskú správu ciest, aby bezodkladne pristúpila k zmene organizácie dopravy na klasickú obojsmernú premávku s primeranými krajnicami,“ doplnil Ruman.

Zrušenie trojpruhu vyplynulo zo súčasného nevyhovujúceho stavu. Povedal to v piatok riaditeľ Investičnej výstavby a správy ciest SSC v Žiline Ivan Brečka. Uviedol, že reorganizáciu dopravy začnú robiť počas budúceho týždňa. Podotkol, že sa ju budú snažiť realizovať v časoch, keď je intenzita premávky nižšia. Súčasne budú opravovať asfalt, v ktorom rokmi vznikli nerovnosti, výtlky a koľaje. „Po ukončení tejto fázy sa bude rekonštruovať oporný múr a sanovať zdegradovaná časť vozovky. To by malo vzísť z projektu, ktorý by nám mal projektant predložiť zhruba o mesiac,“ priblížil.

Reorganizácia dopravy a oprava súčasného asfaltového povrchu bude podľa Brečku trvať približne mesiac až päť týždňov. „Následne sa okamžite pristúpi k výberu dodávateľa, oprave oporného múru a sanácii celkového nevyhovujúceho havarijného stavu,“ ubezpečil riaditeľ investičnej výstavby.

VIDEO: Odštartovali rok trvajúcu rekonštrukciu frekventovanej cesty z Banskej Bystrice na Donovaly
Video

Dopravu v úseku cesty I/18 medzi Martinom a Žilinou vo februári obmedzili v jednom jazdnom pruhu. Dôvodom je degradácia oporného a stabilizačného múru. Podľa cestárov hrozí zosuv vozovky, prípadne rozpad podložia, ktoré je súčasťou oporného múru. Svah a oporný múr bude potrebné sanovať.

VIDEO: Zábery z úseku D1 Lietavská Lúčka – Dubná Skala vrátane tunela Višňové
Video
cesta, Banská Bystrica, časť Jakub Čítajte viac Vodiči, pripravte sa na zdržania. Začali veľké opravy, kolóny sa môžu cestou na Donovaly tvoriť až rok
16 debata chyba
Viac na túto tému: #cesta pod Strečnom