Zranenia vo fabrike na spracovanie dreva vyšetruje polícia aj inšpektorát práce

Traja ľudia mali utrpieť zranenia po tom, ako ich 21. marca v drevospracujúcom podniku v Hencovciach pri Vranove nad Topľou zasiahla chemikália. Ako pre TASR potvrdil prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, prípad vyšetrujú. Rieši ho aj inšpektorát práce.

05.04.2023 18:13
debata

„Inšpektorát práce Prešov vyšetruje podozrenie z ťažkej ujmy na zdraví dvoch osôb. V prípade, ak sa preukáže, že ide skutočne o ťažkú ujmu na zdraví a že došlo k zavineniu na strane zamestnávateľa, hrozí mu pokuta vo výške najmenej 20 000 eur,“ uviedol pre TASR hovorca Národného inšpektorátu práce Ladislav Kerekeš. Šetrenie pracovného úrazu podľa jeho slov ešte nebolo ukončené, a preto nie je možné uviesť podrobnosti.

Polícia udalosť vyšetruje ako prečin ublíženia na zdraví. „Bližšie okolnosti prípadu nie je možné v aktuálnom štádiu vyšetrovania zverejňovať,“ dodal Džobanik.

Jednému zo zranených pomáhali aj leteckí záchranári. Hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková pre TASR potvrdila, že v súvislosti s uvedeným prípadom previezli z vranovskej nemocnice do nemocnice v košickej Šaci 44-ročného muža. „Bol vo vážnom stave, mal popáleniny tretieho stupňa,“ uviedla.

Skupina spoločností Bukóza Holding na otázky TASR k pracovnému úrazu doteraz nereagovala.

debata chyba