Pri Prešove sa zrazil vlak s kamiónom, vodič zrejme ignoroval svetlá

V Prešove sa na priecestí zrazil vlak s kamiónom. Vlaková doprava medzi Prešovom a Drienovskou Novou Vsou je aktuálne prerušená, informuje Železničná spoločnosť Slovensko.

20.04.2023 11:09 , aktualizované: 16:25
vlak, nehoda Foto:
Nehoda vlaku a kamióna na priecestí v Prešove vo štvrtok 20. apríla 2024.
debata (12)

K nehode došlo krátko pred 10.00 h na železničnom priecestí pri okružnej križovatke ulíc Košická, Pražská, Petrovianská a Švábska. „Podľa informácií je rušňovodič ľahko zranený,“ uviedla hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová. Priecestie je podľa jej slov bez závor a výstražníky boli v činnosti.

VIDEO: Autentické zábery zo zrážky v Prešove
Video

Hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč pre TASR uviedol, že k vážnym zraneniam pri nehode nedošlo. S kamiónom sa podľa jeho slov zrazil vlak – regionálny expres 1941, ten smeroval z Lipian do Košíc.

Ako informuje polícia na sociálnej sieti, vlak, idúci z Prešova do Košíc, narazil do návesu kamióna prechádzajúceho cez železničné priecestie. „Okolnosti a príčiny zrážky sú predmetom policajného vyšetrovania,“ uviedla polícia. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Polícia zároveň informovala, že dychové skúšky na alkohol u vlakvedúceho, rušňovodiča a vodiča kamióna boli negatívne.

VIDEO: Zrážka vlaku s kamiónom na priecestí v Prešove.

Video

Lekár Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Martin Balko pre TASR povedal, že zasahujúci záchranári ošetrili na mieste rušňovodiča s ľahkým zranením.

Pri nehode zasahovali aj hasiči, ktorí evidujú dvoch zranených, a to rušňovodiča a jedného z cestujúcich z vlaku. „Zraneným osobám poskytli predlekársku prvú pomoc a zabezpečili havarované vozidlo proti vzniku požiaru a úniku prevádzkových kvapalín,“ uviedla hovorkyňa krajských hasičov Miroslava Knišová.

V Bratislave zahynula 44-ročná žena

Pri vlakovej stanici Bratislava – Vinohrady zrazil vo štvrtok vlak 44-ročnú ženu. Informuje o tom bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti. ZSSK na sociálnej sieti upozorňuje na meškanie niektorých spojov z bratislavskej hlavnej stanice.

Policajti železničnej polície aktuálne vykonávajú na Železničnej stanici Bratislava – Vinohrady potrebné úkony v súvislosti so zrážkou. „Rušňovodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, ktorá požitie alkoholických nápojov vylúčila,“ uviedla polícia. V tejto súvislosti začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Železničná spoločnosť Slovensko #Prešov #železničná doprava